U posjeti općinskom načelniku Nermin Muzuru bio je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Dogovoreni su naredni koraci u realizaciji izuzetno bitnih infrastrukturnih projekata za Općinu ilidža u saradnji sa Ministarstvom za saobraćaj i Vladom Kantona Sarajevo.

„U proteklom periodu smo održali nekoliko sastanaka na kojima smo razmatrali mogućnosti saradnje Općine Ilidža i Ministarstva saobraćaja u vrlo važnim infrastrukturnim projektima na našoj lokalnoj zajednici. Vlada Kantona Sarajevo usvojila je Program održavanja, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica na području Kantona Sarajevo za 2021.godine i izuzetno nas raduje što su preopoznali značaj realizacije projekata i rekonstrukcije na našoj općini. Koristim priliku da se zahvalim ministru Šteti na podršci i na izuzetnoj saradnji i radujemo se projektima koje ćemo realizirati“, kazao je načelnik Muzur.

U narednom periodu realizirat će se sljedeće:

  • Rekonstrukcija isključne trake sa ceste Zapadni prilaz gradu u naselju Osijek,
  • Regionalni put R952 Butila – Osik – Plandište, dionica: Stara pruga – Osijek,
  • Kružni tok na spoju ulica M17-Ibrahima Ljubovića-Bosanskih gazija
  • Ratni put prema Igmanu,
  • Ulica Hrasnička cesta od spoja sa ulicom Butmirska cesta do spoja sa M17,
  • Postavljanje i obnova vertikalne saobraćajne signalizacije u nadležnosti Direkcije za puteve na području općine Ilidža,
  • Ulica Stojčevac.

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je i Odluku o usvajanju projekta kapitalne investicije „Izgradnja tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica“

„Izgradnja tramvajske pruge za Hrasnicu je prioritetni projekat i vrlo je važan za općinu Ilidža, ali i za Kanton Sarajevo. U narednom periodu planiramo realizaciju započetih projekata ali i planiramo druge vrlo važne projekte u ovoj općini“, kazao je ministar Šteta.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara