U okviru Programa mjera za poticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti i poboljšanja strukture zaposlenih u Kantonu Sarajevo u 2020. godini, koji je nedavno usvojen, bit će zaposleno 1.219 nezaposlenih osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje KS.

Program mjera za podsticaj sadrži i pojedinačne podsticajne mjere, a u okviru tih mjera je Program sufinansiranja zapošljavanja „Posao za sve“ kojim je predviđeno zapošljavanje 529 nezaposlenih osoba, a vrijednost programa je 5.086.934 KM.

Programom sufinansiranja zapošljavanja pripravnika sa visokom stručnom spremom, predviđeno je zapošljavanje 200 nezaposlenih osoba, a vrijednost tog programa je 1.920.000 KM.

Također, u okviru Programa sufinansiranja samozapošljavanja nezaposlenih osoba predvideno je zapošljavanje 250 nezaposlenih osoba, a vrijednost programa je 2.500.000.

Kroz Program sufinansiranja zapošljavanja vatrogasaca pripravnika predviđeno je zapošljavanje 40 nezaposlenih osoba iz ciljne kategorije, a vrijednost programa je 192.000 KM.

Program sufinansiranja zapošljavanja medicinskog kadra u javne zdravstvene ustanove sa područja Kantona Sarajevo predviđa zapošljavanje nezaposlenih osoba i to 100 osoba sa VSS i VŠS i 100 sa srednjom stručnom spremom, a vrijednost tog programa je 1.200.000 KM.

Inače, ukupna vrijednost pojedinačnih poticajnih mjera iznosi 10.898.934 KM i bit će zaposleno ukupno 1.219 nezaposlenih osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje KS.

Za učestvovanje u realizaciji programa bit će objavljen i javni poziv.

Iz Službe za zapošljavanje KS ističu da se realizacijom svih programa postiže dvojak efekat i to zapošljavanje nezaposlenih osoba sa evidencije Službe i uplata poreza i doprinosa po svakoj zaposlenoj osoba.

Oznake:
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara