Sporazum o međusobnim pravima i obavezama  pri realizaciji radova na izmještanju vodovodnih instalacija   u dijelovima ulica Dr. Halid bega Hrasnice i Put Famosa, vezano za izgradnju kružnog toka u Hrasnici, na saobraćajnici  Ilidža –Hrasnica sa tramvajskim pojasom, potpisan je  20.jula 2020. u Općini Ilidža.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić i direktor  KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Enver Hadžiahmetović. Izmještanje vodovodnih cijevi promjera 200 i 400 milmetara na ovom lokalitetu u narednom periodu rješit će se sa KJKP Vodovod i kanalizacija.Vrijednost izmještanja vodovodnih instalacija definisano sporazumom je  35.000,00KM.

Općina Ilidža je u ovoj budžetskoj godini planirala nastavak izgradnje saobraćajnice sa tramvajskim pojasom Ilidža-Hrasnica i to izgradnju kružnog toka u Hrasnici i nastavak prema Famosu sa dva kolovoza u dužini 130 metara, te  dalje preusmjeravanje u jedan kolovoz.Za izvođača radova izabrana je firma Mevludin Commerc d. o.o. Iznos ugovorenih radova je 1.518.778,39KM.

Početak izvođenja radova  uslovljen je izmještanjem instalacija van tramvajskog i saobraćajnog pojasa. Izmještanje gasovoda (čeličnih i plastičnih cijevi sa katodnom zaštitom) urađen je sa Sarajevogasom d.o.o.

U toku izvođenja radova dogovoreno je i izmještanje ostalih instalacija od Elektrodistribucije i BH Telekoma.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara