SKUPŠTINA KS -

Odlukom Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo, 27. radna sjednica Skupštine KS održat će se u utorak, 28. jula ove godine, s početkom u 10:00 sati. Sjednica će s održati online, a bit će emitovana uživo u programu TVSA.

Na sjednici će biti razmatran Nacrt zakona o dopuni Zakona o pravobranilaštvu,  a kao naredne tačke dnevnog reda razmatrat će se: Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, Prijedlog odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina KS, te Prijedlog odluke kojom se daje saglasnost na Nacrt sporazuma koji se zaključuje između Univerziteta u Sarajevu, Fakulteta zdravstvenih studija UNSA i Javne ustanove „Studentski centar“ Sarajevo o ustupanju na dugoročno korištenje objekata Paviljon VIII i Paviljon IX, u okviru Javne ustanove „Studentski centar“ Sarajevo.

Na dnevnom redu sjednice su i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada i Finansijski plan JU “Fond Memorijala Kantona Sarajevo” za 2020. godinu, te izvještaji o radu
 sa finansijskim poslovanjem Univerziteta u Sarajevu, Zavoda za izgradnju KS i Zavoda za informatiku i statistiku KS za 2019. godinu.

Izvještaji o poslovanju kantonalnih javnih komunalnih preduzeća “Toplane Sarajevo”, “Park”, “Tržnice-pijace”, “Vodovod i kanalizacija”, “Sarajevogas”  i “Pokop”, te kantonalnog javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama “Sarajevo – šume”, za 2019. godinu, također će biti razmatrani.

Zastupnicima će na ovoj sjednici biti predočena i Informacija o poslovanju i radu  “Bags Energotehnika d.d.” Vogošća, za 2018. i 2019. godinu.

Prije ove sjednice, održat će se nastavak 25. sjednice Skupštine, sa početkom u 09:00 sati, na kojoj će biti razmatrana jedna preostala tačka dnevnog reda “Informacija o uplati sredstava iz Budžeta KS web portalu Sarajevska sehara.ba”.

Oznake:
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara