-

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić uputio je pismo Muji Porobiću, korisniku stana u prizemlju u Ulici Halida Kajtaza na broju 40 koji se nalazi na projektiranoj trasi Prve transverzale u kojem se ističe:

Činjenica je da ste dugogodišnji korisnik manjeg stana u prizemlju na samoj trasi Prve transverzale koji prema uvidu nadležnog općinskog inspektora za stambene poslove nije adekvatan za stanovanje.

Imajući u vidu prvorazredan značaj izgradnje ove saobraćajnice, kao i činjenicu da ste dugogodišnji korisnik ovog stana i da ste demobilisani borac Armije RBiH, rješavanju ovog pitanja smo pristupili sa najboljim namjerama da bez bilo kakvog spora, upravnog ili sudskog, na zakonit, kvalitetan i socijalno prihvatljiv način iznađemo najbolje moguće rješenje.

U tom smislu, što se vidi iz zapisnika općinskog stambenog inspektora, kojeg ste potpisali vi i Zlatka Savić, ponuđeni su Vam zamjenski stanovi na šest lokacija, a posljednji u Ulici Đoke Mazalića koji je u najboljem građevinskom stanju, a pored ostalog do stana vodi i lift u funkciji.

Dakle, upoređujući fotografije Vašeg stana i ponuđenih rješenja, a posebno posljednjeg koje nudimo i kao konačno, jasno se vidi kako bi ovim riješili stambeno pitanje na najbolji mogući način.

Pozivam Vas da se po mogućnosti odmah, a najdalje u narednih sedam dana, u pisanoj formi izjasnite da li prihvatate zamjenski stan u Ulici Đoke Mazalića na Marijin Dvoru površine 47 metara kvadratnih, a o čemu ste prethodno upoznati.

Očekujem da ćete na ovaj način, umjesto istinski nepotrebnog spora, i Vi kao naš sugrađanin i borac Armije RBiH dati svoj lični doprinos u što bržem stvaranju uslova za izgradnju Prve transverzale kao najznačajnijeg infrastrukturnog projekta za Općinu Centar i Kanton Sarajevo.

Radovi, kada je u pitanju ovaj projekt, idu po planu, a u posljednje vrijeme se intezivno radi na uklanjanju objekata kako bi transverzala mogla biti izgrađena.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara