-

S obzirom na brojne upite građana i izuzetan značaj realizacije projekta izgradnje Prve transverzale kao javnog interesa Kantona Sarajevo i Općine Centar, a u vezi pokretanja postupka rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na lokalitetu na kojem je smješten poslovni kompleks firme Penny plus u Velešićima, izdajemo sljedeće saopštenje za javnost:

Općina Centar Sarajevo je putem Službe za imovinsko-pravne odnose, geodetske poslove i katastar nekretnina u dva navrata donosila rješenje o provođenju tehničkih promjena u katastarskom operatu (parcelacija), a na ta rješenja firma Penny plus je izjavila žalbe.

Postupajući po žalbi, Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, kao drugostepeni organ, uvažila je žalbu i poništila rješenja u oba slučaja i predmet vratila prvostepenom organu na ponovni postupak i odlučivanje.

 Općina će u ponovnom postupku, poštivajući upute drugostepenog organa, a na osnovu pravomoćnog rješenja Službe za urbanizam i zaštitu okoliša, kojim je izdata urbanistička saglasnost Ministarstvu saobraćaja KS-Direkcija za puteve KS za izgradnju Prve transverzale na dionici Kranjčevićeva-Bare-Hotonj, do granice sa općinom Vogošća (tunela Kobilja glava na Šipu), a u svrhu privođenja zemljišta krajnjoj namjeni u skladu sa regulacionim planom, donijeti novo rješenje o parcelaciji i za ovu lokaciju.

 Donošenjem pravomoćnog rješenja o parcelaciji na lokalitetu objekata firme Penny plus u Velešićima stvaraju se pravne osnove da Zavod za izgradnju KS, kao nadležna kantonalna ustanova, nastavi postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u svrhu izgradnje Prve transverzale na dionici Kranjčevićeva-Bare-Hotonj, do granice sa općinom Vogošća, odnosno tunela na Šipu.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara