Općina Centar -

Općina Centar je u ovogodišnjem budžetu osigurala 340 hiljada konvertibilnih maraka za subvencioniranje dijela kamatne stope za kreditnu liniju za subjekte male privrede koji posluju na području ove lokalne zajednice, a pogođeni su mjerama i odlukama za ublažavanje posljedica izazvanih pojavom COVID-19 virusa.

S tim u vezi, 20. maja 2020. godine u dnevnom listu „Dnevni avaz“ i na općinskoj web stranici: www.centar.ba (rubrika „Konkursi i oglas“) objavljen je Javni poziv poslovnim bankama za plasman kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope za subjekte male privrede koji posluju na području općine Centar iz sredstava budžeta za 2020. godinu. Javni poziv ostaje otvoren do 10. juna 2020. godine.

 Prilikom izbora banke posebno će se vrednovati finansijski obim kreditne linije, ponuđena visina kamatne stope, dosadašnja iskustva banke u implementaciji kreditnih linija ovog tipa kao i ponuđena visina troškova obrade kredita.

 Ugovorom između Općine Centar i odabrane banke će se regulisati pravo privrednih subjekata na podnošenje prijave za kreditna sredstva iz ove kreditne linije, visina kreditnih sredstava, visina i način realizacije subvencionisanja kamatne stope, te način monitoringa i izvještavanja Općine Centar o implementaciji kreditne linije.

 U javnom pozivu su navedeni kriteriji za odabir poslovne banke te potrebna dokumentacija koju je potrebno priložiti prilikom prijave na javni poziv. Kako je navedeno, maksimalni iznosi finansiranja sa rokom otplate najduže do pet godina, je 300 hiljada maraka za privredna društva, a 100.000 maraka za samostalne poduzetnike. Korisniku se daje mogućnost korištenja grejs perioda otplate kredita na period do maksimalno 12 mjeseci i odobrava se na zahtjev korisnika.

 Ponude je potrebno je dostaviti u zatvorenoj koverti poštom ili direktno na protokol Općine Centar, Mis Irbina 1, Služba za finansije, privredu i LER sa naznakom „Javni poziv poslovnim bankama za plasman kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope za subjekte male privrede koji posluju na području Općine Centar Sarajevo, a pogođeni su mjerama i odlukama za ublažavanje posljedica izazvanih pojavom COVID-19 virusa „NE OTVARAJ“.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara