-

BH Telecom je ugasio program NOVE BH i time srušio plan grupacije Telemach kojim bi građani naše zemlje platili porobljavanje ove države, i to svaki sa po 1,40 KM mjesečno.

Plan ¨prisile¨ kojim bi BH Telecom korisnicima naplatio dodatnih 1,40 KM mjesečno i taj novac dao Telemachu sasuo se u prah.

Kako smo već pisali, želja grupacije Telemach bila je da razvije uticajan i jak medij preko leđa pretplatnika drugih operatera, poput BH Telecoma.

Naš narod bi rekao da je Telemach želio i jare i pare.

Cilj navedene grupacije nije bio samo da pokupi novac kojim bi konkurencija finansirala emitiranje njihovog kanala, već i lišiti povjerenje građana u operatere poput BH Telecoma, M;TEL-a i HT Eronet-a.

Nakon što su M;TEL i HT Eronet ugasili TV program ¨Nova BH¨, danas je i BH Telecom odlučno rekao „NE“ grupaciji Telemach te odbio da svoje korisnike dodatno optereti sa 1,40KM mjesečno.

Da objasnimo:

Plan Telemacha je bio da u naredne tri godine, samo putem tri pomenuta telekoma, ubere preko dvadeset miliona maraka.

S tim novcem bi razvijali vlastitu televiziju ¨Nova BH¨ koja bi predstavljala završni udarac u medijskom porobljavanju BiH, a da bude gore, porobljavanje vlastite države trebali su platiti građani BiH, i to svaki po 1,40KM mjesečno.

Navedeno objašnjava i pozive u Telemachovim medijima (N1, NOVA BH) da korisnici pređu na druge operatere. Na koga drugog, nego na Telemach?

BH Telecom je svojim odlučnim „Ne“ danas potpuno srušio taj nezakoniti plan.

Odluka BH Telecoma morala je biti teška, jer je cijelo vrijeme, tokom ovog ¨reketiranja¨ konkurenata i korisnika, Regulatorna agencija za komunikacije BiH davala podršku Telemachu, umjesto da štiti interese potrošača i korisnika, kojima bi moralo biti zagarantirano da, svako ko koristi zemaljske frekvencije kao prirodno bogatstvo BiH, ne smije naplaćivati građanima ono što je od države dobio besplatno – frekvencije.

Plan Telemacha je bio da u naredne tri godine, samo putem tri pomenuta telekoma, ubere preko 20 miliona maraka.

Kako smo ranije pisali, i ostali operateri su se usprotivili takvom postupanju Regulatorne agencije za komunikacije.

Tuzlanski kablovski operater je Regulatornu agenciju za komunikacije prijavio Parlamentu BiH, zbog toga što ista ne rješava probleme iz svoje nadležnosti, nego se ponaša kao podrška Telemachu u namjeri da svakom gledaocu iz džepa uzima dodatnih 1,40 KM mjesečno, od danas pa svih narednih godina.

Navedenu prijavu tuzlanskog operatera pročitajte OVDJE.

Zato odbijanje BH Telecoma da plati ¨reket¨ grupaciji Telemach za Nova BH, kao i njeno gašenje, imajući u vidu podršku koju Regulatorna agencija za komunikacije BiH daje Telemachu, zaslužuje sve pohvale.

Oznake:
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara