Igmanska cesta koja je u ratu posebno bila važna za stanovnike Hrasnice, Sokolovića i Butmira, nekadašnji makadamski put sada je moderna saobraćajnica. Sredstvima Općine Ilidža i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, te Uprave za šumarstvo okončani su radovi njenog asfaltiranja. Projektant je bila firma IOG d.o.o., a izvođač radova Sarajevoputevi d.d. Nadzor nad izvođenjem radova je vršio Zavod za izgradnju KS. Put je izgrađen u dužini od 830 metara, a vrijednost radova iznosila je 218.000 KM. Presijecanjem vrpce načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić, ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić, Nataša Fazlić direktor Sarajevoputeva d.d., Mensud Rondić, uposlenik Općine ozvaničili su završetak radova.

“Postojeći put preko Igmana izgrađen je kao šumska komunikacija za transport drva, korišten je za saobraćaj lokalnog stanovništva i turistički izlaz na Igman. Tokom ratnih godina (1992-1995), put Hrasnica-Kabalovo-Lokve-Zovik, predstavljao je jedinu putnu komunikaciju za izlaz ili ulaz u Sarajevo, te su i tokom rata izvođeni radovi na proširenjima i poboljšanjima bezbjednosti. Ovim projektom nastoji se sačuvati lokacije koje su predviđene za odmaranje izletnika, a imamo odavde i lijep pogled na grad” istakao je načelnik Memić.

Ministar Haris Bašić istakao je zadovoljstvo jer su sredstva korisno uložena, te izrazio nadu da će i u budućnosti sa Općinom Ilidža imati niz uspješnih projekata.

Oznake:
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara