-

 Organizatori današnje šetnje u okviru manifestacije Dan tradicionalne porodice zahvalili se svim građanima I građankama koji su učestvovali, snagama sigurnosti koje su događaj osiguravale, kao i onim medijima koji su korektno i dobronamjerno izvještavali o današnjem okupljanju

Drago nam je da je skup protekao mirno i dostojanstveno. Hvala svima koji su odvojili svoje vrijeme i pridružili nam se danas. Ovo je samo početak rada na promoviranju tradicionalnih vrijednosti. Svoje aktivnosti ćemo nastaviti i u budućnosti, a danas smo pokrenuli web stranicu Porodica.ba kako bi smo proširili platformu sa koje ćemo djelovati u borbi protiv devijantnih pojava koje narušavaju vrijednosti koje smatramo presudno važnima.

Zahvaljujemo se svim građanima i građankama koji su učestvovali, snagama sigurnosti koje su događaj osiguravale, kao i onim medijima koji su korektno i dobronamjerno izvještavali o današnjem okupljanju. Medijima koji nisu smogli snage za osnovne postulate novinarstva, objektivnost i nepristrasnost, također zahvaljujemo jer su nam pokazali da je ona Orwelova da su svi jednaki, ali su neki uvijek jednakiji naša realnost. Iako smo, kako su nas neki mediji, nazvali “privilegovana većina” morali smo izaći na ulicu da bismo bili vidljivi i da bi se i glas potlačene većine čuo. Nastavit ćemo govoriti o narušenim pravima građana i građanki Sarajeva, ali I Bosne I Hercegovine. Nadamo se promjenama na bolje u svim sferama društva, mi ćemo raditi da do njih dođe, a pozivamo I one koje je ova većina birala da nas čuju i uvažavaju kada odlučuju o našim životima.

Na našoj web i facebook stranici Porodica.ba i dostupan je i proglas kao zvanični akt ove manifestacije,a koji objašnjava motive, metode i ciljeve iste.

„Danas smo poručili da ćemo mi našu djecu i dalje učiti vjekovnim vrijednostima! Naše je pravo da živimo I odgajamo svoju djecu u duhu tradicionalne bosanske porodice i nećemo ih prepustiti tuđinu da ih odgaja i oblikuje! Posebno to nećemo dozvoliti u obrazovnim ustanovama. Na web stranici Porodica.ba može se pronaći cijeli naš proglas. To je zvanična poruka nas kao organizatora,dok su poruke koje smo mogli čuti danas odraz osjećanja onih koji su govorili. Zahvalni smo našim gostima i ovim putem i njima se usrdno zahvaljujemo . “

Oznake:
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara