Nakon imenovanja novog policijskog komesara u Sarajevu, Nusret Selimović napravio je veliki premještaj kadrova unutar Uprave policije, pa je tako bivši komesar Mevludin Halilović premješten s pozicije šefa Ureda policijskog komesara na mjesto načelnika 5. Policijske uprave - Ilidža.

Halilović, kako saznajemo, još uvijek nije potpisao saglasnost za premještaj jer se trenutno nalazi na godišnjem odmoru. Obje pozicije su, prema izvorima iz MUP-a KS, jednako važne, a budući da se plaće određuju prema činovima, Halilović će imati jednaka primanja kao i do sada.

Premještaj unutar Uprave policije suštinski, prema izvorima iz Uprave policije MUP-a KS, znači vraćanje kadrova na pozicije na kojima su bili prije posljednjeg velikog premještaja iz marta 2019. godine, kojeg je tadašnji komesar Mevludin Halilović naredio kada je saznao da će biti smijenjen.

Džafer Hrvat je, novom odlukom policijskog komesara Nusreta Selimovića, s pozicije načelnika 5. Policijske uprave - Ilidža premješten na mjesto načelnika Sektora uniformisane policije.

Vahid Ćosić je s pozicije načelnika Sektora uniformisane policije vraćen na mjesto načelnika 7. Policijske uprave - Ilijaš i Vogošća.

Nusad Ajanović premješten je s mjesta načelnika 7. Policijske uprave na mjesto načelnika 6. Policijske uprave - Hadžici i Trnovo

Mustafa Bešić je s mjesta načelnika 3. Policijske uprave - Novo Sarajevo premješten na poziciju šefa Ureda policijskog komesara.

Ivica Buzuk je s pozicije načelnika Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine privremeno raspoređen na mjesto načelnika 3. PU - Novo Sarajevo. Buzuk je samostalni inspektor i privremeno se raspoređuje do okončanja procedure njegovog unapređenja.

Dosadašnji vršilac dužnosti policijskog komesara Milorad Bašić ostao je na mjestu načelnika Sektora kriminalističke policije.

Mirsad Đelilović je ostao na poziciji načelnika 2. Policijske uprave - Centar, Safet Šabović na poziciji načelnika 1. Policijske uprave - Stari Grad, Idriz Efendić na poziciji načelnika 4. Policijske uprave - Novi Grad, a Muhamed Hasanović na poziciji načelnika Sektora za policijsku podršku.

Oznake:
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara