Sa ciljem ostvarivanja dalje uspješne saradnje sa lokalnom zajednicom, direktor JU Zavoda Pazarić je organizirao radni sastanak sa načelnikom Općine Hadžići, Hamdom Ejubovićem.

Direktor Salić je pojasnio da Zavod i dalje ide u pravcu deinstitucionalizacije, te da će u skladu sa novim zakonskim propisima i evropskim standardima raditi na realizaciji razvojnih projekata. Salić je sa saradnicima informisao Ejubovića o  projektima čija bi realizacija u ovom trenutku bila od od velikog značaja za Zavod, te da bi i podrška Općine Hadžići bila od velike važnosti.

-S obzirom da Zavod ima vrijedne sportiste koji su i evropski prvaci u nogometu ove godine, i koji treniraju u veoma lošim uvjetima,  od velikog značaja bi nam bila podrška Općine Hadžići na projektu renoviranja sportske sale. Nadamo se da nam Općina može pomoći i u rješavanju sanacije i proširenja pristupnog mosta na lokaciji Resnik, te postavljanja drenaže u naselju Ramići kako bi se riješio  problem otpadnih voda. Naši korisnici su veoma vrijedni i  njihov radni angažman na uređenju zelenih površina u lokalnoj zajednici bi bio od velikog značaja. Stoga u saradnji sa Općinom nadamo se da ćemo realizirati zajednički projekat kojim ćemo omogućiti i na ovaj način socijalnu inkluziju korisnika. Ukoliko Zavod bude vršio i prijem kurbanskog mesa, uz podršku više općina, među kojima su i Hadžići, nadamo se da ćemo uspijeti obezbijediti kupovinu adekvatne hladnjače-naglasio je Salić.

Ejubović je izrazio zadovoljstvo  činjenicom da na području Općine Hadžići  Zavod uspješno provodi i  razvojne projekte stanovanja korisnika u lokalnoj zajednici, kao što je i novo naselje Ramići.

– Mi smo uvijek pomagali korisnicima Zavoda u skladu sa mogućnostima, te ćemo biti podrška i u budućnosti. Bit će nam zadovoljstvo ukoliko u saradnji sa „Komunalcem“ i nadležnom službom za zapošljavanje realizujemo  projekat radnog angažmana ovih ljudi. Nadamo se da i naredne godine ćemo uspijeti riješiti problem sanacije i proširenja prilaznog mosta- pojasnio je Ejubović.

Pored ovih projekata, načelnik Ejubović je podržao i učešće dramsko-plesne sekcije Zavoda na predstojećoj manifestaciji „Hadžićko ljeto“ , te aktivnosti koje se odnose na pokretanje radionice za sito štampu, sanaciju podova na paviljonima, te nabavku materijala za izgradnju  novih šadrvana i tendi.

Nakon sastanka, ugodno druženje je nastavljeno obilaskom radionica u kojima su korisnici  toplim osmijehom i srdačnim riječima dobrodošlice zahvalili se načelniku Ejuboviću  na posjeti i podršci.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara