SASTOJCI

450 grama suhog bakalara

1 litar mlijeka

3 kašike maslinovog ulja

2 kašike tanko narezanog luka

so

svježe samljeven crni biber

2 šoljice nasjeckanog krompira (na kockice)

12 umućenih jaja

1/2 šoljice nasjeckanih maslina

PRIPREMA

Umočite bakalar dva dana ranije u 1/2 litra mlijeka, poklopite i ostavite u frižideru 24 sata. Sljedećeg dana izlijte mlijeko, a ribu dobro isperite hladnom vodom. Umočite je u svježe mlijeko i ostavite u frižideru još 24 sata. Izlijte mlijeko, pa opet isperite vodom. Obrišite pa razlomite na manje komadiće. Ostavite po strani. U velikoj tavi lagano ugrijte maslinovo ulje. Dodajte luk, posolite i pobiberite. Dinstajte 4 do 6 minuta. Dodajte kuhani krompir i bakalar. Nastavite dinstanje još 4 minuta. Dodajte začinjena jaja, neprestano miješajte, pa pecite još 4 minuta. Servirajte i ukrasite nasjeckanim maslinama.

Oznake:
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara