Veći dio jela priprema se u tavi, a lepine dobijaju miris roštilja i paradajza i postaju još slađe. A tek sir…
POTREBNO VAM JE:
- 4 integralne pita lepine
- 250 g sira (najbolje haloumi)
- ½ šolje čeri paradajza, prepolovljenog
- ½ srca zelene salate
- ¼ šolje ljubičastog luka, tanko narezanog
- ¼ šolje kalamata maslinki bez koštice
- ½ krastavca, isječenog na šnite
- listići sa 2 grančice origana, nasjeckani
- kašičica maslinovog ulja
NAČIN PRIPREME:
1. Rernu zagrijte na 40 stepeni. U velikom gril-tavi na srednjoj vatri propržite pita lepine tako da ostane trag, po 2 minuta sa svake strane. Uvijte ih u foliju i držite na toplom u rerni.
2. U istom tavi na srednjoj vatri ispecite sir; prethodno ga presjecite uzduž. Pecite ga dok ne ostane trag, 2-4 minuta sa svake strane. Prebacite ga na dasku i krupno narežite.
3. U tavu ubacite prepolovljen čeri paradajz i pecite oko 2 minuta. Sklonite s vatre.
4. U velikoj činiji pomiješajte sve sastojke s maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Lepine presjecite i napunite salatom.
Za 4 osobe
Po porciji: 446 kcal
30 g bjelančevina
31 g ugljenih hidrata
(5 g vlakana)
25 g masnoće
Komentari (0)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.