mag.oec. Redžep Salić dipl.ing, novi je direktor JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić -

Redžep Salić novi je direktor JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Tu odluku danas je donijela Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na svom zasjedanju. 

Nakon provedene konkursne procedure, na sjednici Upravnog odbora JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić za sljedeći četverogodišnji mandatni period imenovan je Redžep Salić.

Prije današnjeg imenovanja direktora, a na osnovu ocjene komisije koja je obavila razgovor s ukupno 11 prijavljenih kandidata na konkurs, Salić je izabran kao najkompetentniji za upravljanje situacijom s kojom je JU suočena.

Inače, Salić je srednju školu završio na Ilidži, diplomirao na fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Nedugo poslije završetka studija, radio je kao upravnik nastavnih objekata na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (upravnik nastavnih objekata, Čavle Igman i Arboretum Slatina).

Od 2004. biva imenovan za generalnog direktora za jugoistočnu Evropu multinacionalne firme Grube KG iz Njemačke, i ostaje na mjestu direktora sve do 2012. godine. Za to vrijeme izdaje prvi katalog u historiji bosanskohercegovačkog šumarstva.

Nakon toga 2013. godine prelazi u Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine, gdje radi u Sektoru za evropske fondove do 2016. godine, a zatim prelazi u Sektor za energetsku efikasnost. Sudjelovao je na mnogim međunarodnim skupovima, kongresima, konferencijama, programima i projektima iz područja energetske efikasnosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Od stranih jezika, aktivno govori njemački jezik.

Bio je član Nadzornog odbora JKP „Sarajevo-Šume“ d.o.o. Sarajevo. 

Osim toga, bavi se i sportom. Bivši je republički i međurepublički prvak u slalomu i veleslalomu u skijanju.

Na ovoj funkciji zamijenit će bivšeg direktora, sada već penzionisanog Jasmina Ćerimagića. 

 

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara