-

SASTOJCI

  • šaka feta sira
  • potočarka
  • 10 čeri paradajza
  • 1 kašika sirćeta od crnog vina
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • šaka lješnika

PRIPREMA

Operite feta sir kako biste potpuno uklonili so, a potom ga isjekcajte na kockice. Operite zeleniš i osušite ga na ubrusu.

Isjecite na pola čeri paradajz.

Brz i lak dresing: dodajte malo maslinovog ulja i sirće crnog vina u činiju. Dobro umutite i promiješajte viljuškom.

Pomiješajte u jednu činiju povrće i sir, a onda prelijte dresingom. Pospite šaku lješnika preko i uživajte u laganoj salati.

NUTRITIVNA VRIJEDNOST

Kalorije 397

Proteini 14 g

Ugljeni hidrati 6 g

Masti 35 g (11 zasićenih)

Vlakna 2 g

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara