SASTOJCI
- šaka feta sira
- potočarka
- 10 čeri paradajza
- 1 kašika sirćeta od crnog vina
- 1 kašika maslinovog ulja
- šaka lješnika
PRIPREMA
Operite feta sir kako biste potpuno uklonili so, a potom ga isjekcajte na kockice. Operite zeleniš i osušite ga na ubrusu.
Isjecite na pola čeri paradajz.
Brz i lak dresing: dodajte malo maslinovog ulja i sirće crnog vina u činiju. Dobro umutite i promiješajte viljuškom.
Pomiješajte u jednu činiju povrće i sir, a onda prelijte dresingom. Pospite šaku lješnika preko i uživajte u laganoj salati.
NUTRITIVNA VRIJEDNOST
Kalorije 397
Proteini 14 g
Ugljeni hidrati 6 g
Masti 35 g (11 zasićenih)
Vlakna 2 g
Izvor:
Informativa.ba,
Komentari (0)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.