-

Udruženje "ISKON - Inicijativa Sokolović Kolonije za opći napredak", odnosno direktor "EuroProneta" Fahrudin Budnjo, u saradnji s ''Intesa Sanpaolo bankom'' d.d. Bosna i Hercegovina, jučer u 17:30 sati su ulici Umihana Čuvidina 31 otvorili su prvi bankomat.

Postavljanje jednog bankomata daje optimizam za 8.500 stanovnika Sokolović-Kolonije i početni je korak za vjeru u uređeno i sadržajno življenje. Konačno imamo pozitivne vijesti, za naše komšije.​

Za stanovnike Sokolović-Kolonije otvaranje bankomata je veoma važan događaj, jer ovo naselje, koje broji 8.500 stanovnika, do sada nije imalo nijedan bankomat. Cilj Udruženja ISKON je da Sokolović-Koloniji vrati stari sjaj.​

-

- Dakle, ovo je za stanovnike ovog naselja jedan vrlo važan događaj budući da brojni stanovnici nisu imali pristup bankomatu. Samim tim, smatramo ovo jednim uspjehom Udruženja ISKON i smatramo da je ovo jedan početak da Sokolović-Koloniju prikažemo u onom njenom pravom svjetlu. Želio bih zahvaliti svim našim članovima, svim stanovnicima Sokolović-Kolonije, banci ''Intesi Sanpaolo'', koja je prepoznala svoj poslovni interes u ovom slučaju i odlučila se na ovaj korak ovdje - kazao je Fahrudin Budnjo, direktor "EuroProneta" i predsjednik Udruženja ISKON.

Udruženje ISKON je formirano prošle godine i broj članova se neprestano povećava. Udruženje ISKON je principijelno, za potrebe Udruženja osnivači ne apliciraju niti žele budžetski novac i to je jedna od najvažnijih odrednica.

- Udruženje je fokusirano na najpotrebnije stvari u svakodnevnom životu, kao što su komunalna infrastruktura, sigurnosna situacija u naselju, kulturni i sportski sadržaji za koje ovo naselje ima potencijal. Naš zadatak je bio da to sve objedinimo i pokušamo da u ovom naselju, na jedan način građanskog aktivizma, prvenstveno radi nas samih, radi naše djece, radi svih ljudi koji ovdje žive, radi privrednika koji ovdje rade svoj posao, popravimo imidž naselja. Ovom prilikom želim pozvati i sve druge poslovne subjekte da obrate pažnju na ovo naselje jer ono zaista ima ogromni potencijal - kazao je Fahrudin Budnjo.

Amel Pintol, PR menadžer Udruženja ISKON kazao je da su građani Sokolović Kolonije bili uskraćeni za bankovne usluge, te da je ovo jedan pozitivan pomak.

- Udruženje ISKON koje egzistira na području Sokolović Kolonije već godinu dana, ostvarilo je saradnju sa ''Intesa SanPaolo bankom'' na postavljanje prvog bankomata u Sokolović-Koloniji, u naselju koji broji 8500 stanovnika i kojem su do sada bilo uskraćeno ove bankovne usluge. Napravili smo jednu pozitivnu priču sa našim partnerima iz banke​ ''Intese SanPaolo'' i svakako se radujemo i budućoj saradnji sa istom branšom, ali i drugim granama koji čine jednostavno naš opseg djelovanja. Ovo je sigurno jedan pozitivan pomak, nastavak pozitivnog trenda koji je iniciralo Udruženje koje obuhvata u potpunosti sve segmente djelovanja koji su usko vezani za lokalnu zajednicu - kazao je Amel Pintol, PR menadžer Udruženja ISKON.

Sve detaljnije informacije možete pogledati na www.iskon.ba.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara