-

Predstavnik Investitora na projektu “Sarajevo Tower” objavio je 14 novih tendera za završne radove čija je ukupna vrijednost sa PDV-om 11 miliona KM.

Elvedin Mahmutović, direktor "Smart Investa", istakao je za portal Akta.ba da će prednost kod odabira ponuđača za završne radove, objavljenih u 14 tendera, imati domaće kompanije koje budu ispunjavale uslove po zahtjevima kvalitete i rokova izvođenja radova.

"Ovo je prilika i i poziv za sve domaće, ali i strane kompanije, da se prijave na tendere za radove na projektu "Sarajevo Tower" koji će biti najmoderniji stambeno-poslovni objekat u BiH", rekao je Mahmutović.

Građevinski radovi na AB konstrukciji Sarajevo Tower su pri kraju, a ugovoreni radovi na zidanju, malterisanju, hidro, elektro, mašinskim i ostalim instalacijama odvijaju se planiranom dinamikom.

Zgrada će imati osam brzih liftova koji će se penjati i spuštati brzinom od 2,5 metara u sekundi te dva teretna lifta. Interesantna činjenica jeste da će na 25. i 26. spratu biti smješteni etažni stanovi s vrtovima s pogledom na grad. Stambeni prostor u zgradi će zauzimati blizu 60.000 kvadratnih metara.

Spratnost će biti okončana sa 26. nivoom, a izvođači radova trenutno rade na 21. etaži. 

Investicija je vrijedna 100 miliona KM, a podijelit će je bosanskohercegovački ANS Drive i kompanija Smart Invest. Smart Invest je nosilac organizacije objave tendera i prikupljanja ponuda, a sve u cilju brže i kvalitetnije izgradnje objekta Sarajevo Tower. 

Tenderi koji su objavljeni na izgradnji kompleksa su:

Izvođenje radova epoksi podova na stambeno-poslovnom objektu Sarajevo Tower u Sarajevu

Nabavka i izvođenje radova na postavljanju parketa na stambeno-poslovnom objektu Sarajevo Tower u Sarajevu

Nabavka sanitarne opreme i galanterije na stambeno-poslovnom objektu Sarajevo Tower

Izvođenje limarskih radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta Sarajevo Tower

Nabavka materijala i izvođenje radova na izradi termo fasade hodnika, stubišta i podgleda garaža unutar objekta na stambeno-poslovnom objektu Sarajevo Tower u Sarajevu

Nabavka materijala i izvođenje radova stepenišne ograde izrađene od Al okruglih profila na stambeno-poslovnom objektu Sarajevo Tower u Sarajevu

Nabavka materijala i izvođenje keramičarskih radova na stambeno-poslovnom objektu Sarajevo Tower u Sarajevu

Nabavka materijala i izvođenje radova vanjskog uređenja na stambeno-poslovnom objektu Sarajevo Tower u Sarajevu

Nabavka materijala i izvođenje radova na izradi hidroizolacije kupatila i lođa na stambeno-poslovnom objektu Sarajevo Tower u Sarajevu

Nabavka, isporuka, transport materijala i izvođenje radova na izradi slojeva ravnih krovova

Nabavka materijala i izvođenje molersko-farbarskih radova na stambeno-poslovnom objektu Sarajevo Tower u Sarajevu

Nabavka i ugradnja protuprovalnih vrata stanova na stambeno-poslovnom objektu Sarajevo Tower u Sarajevu

Nabavka, isporuka i ugradnja unutrašnjih drvenih vrata stanova na stambeno-poslovnom objektu Sarajevo Tower u ulici Kolodvorska u Sarajevu

Nabavka materijala i izvođenje radova suhe gradnje na stambeno-poslovnom objektu Sarajevo Tower u Sarajevu

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara