Milan Dunović -

Vlada Kantona Sarajevo je na svojoj 13. sjednici razriješila predsjednika i članove Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Razriješeni su Hamid Milak, predsjednik UO i članovi Aida Haverić, Alma Magoda, Emina Kasumagić-Halilović, Zlatan Tabaković, Emina Hadžimuratović-Hadžipašić, Benjamin Kulovac, Muamer Efendić i Vedina Čordalija. 

Vlada je, do okončanja javnog konkursa i konačnih imenovanja, za vršioce dužnosti predsjednika i članova Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo imenovala: Milana Dunovića v.d. predsjednik te v.d.članove: Samira Hajdarevića, Miu Jeličić - Pizović, Ilijaza Pilava, Elvedina Čekovića, Amelu Haverić - Imamović, Denisa Mačkić, Suada Rožajaca i Marselu Korkman. 

Inače, Dunović (DF) je akutelni potpredsjednik Federacije BiH.

Na istoj sjednici Vlada je donijela Odluku o pokretanju postupka razrješenja Samira Turkovića sa funkcije direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Razriješeni su funkcija i predsjednik i članovi Upravnog odbora Javne ustanove JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo Elvesta Mulahasanović kao predsjednik te članove Elmedina Bašić-Ešpek, Aida Pavlović, Zaim Halvadžija i Admir Hrapo. 

Do okončanja procedura javnog konkursa, a najduže do tri mjeseca, kao vršioce dužnosti UO Doma zdravlja Vlada je imenovala Abela Baltića kao v.d. predsjednika, Alena Pilava, Branislava Kotjelnikova, Lejlu Begović - Hadžibajrić i Remziju Šetića kao v.d. članove ovog odbora. 

Razrješeni su i predsjednik i članovi Nadzornog odbora Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo, Dinko Remić, Amra Hadžimuratović-Čustović, Hadžan Konjo. Kao vršioci dužnosti u ovaj Nadzorni odbor imenovani su Zineta Mulaosmanović, v.d.predsjednik i v.d. članovi Selma Lučkin i Emina Kiseljaković Ova imenovanja se vrši se do okončanja procedure Javnog oglasa i konačnog imenovanja, a najduže na period do tri mjeseca, saopćeno je iz Vlade.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara