Kemal Habibija izabran je za zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilidža na 25. sjednici Općinskog vijeća Ilidža, nakon što je izglasano rješenje o razrješenju zamjenika Džavada Poturka zbog prestanka mandata. Općinsko vijeće llidža na 25. redovnoj sjednici održanoj 28.marta 2019. godine u Multifunkcionalnoj sali donijelo je Odluku o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene po kvadratnom metru korisne površine u stambenoj izgradnji na području općine Ilidža u 2018. godini. Tom odlukom utvrđuje se prosječna konačna građevinska cijena 1m2, korisne stambene površine na području općine Ilidža, u 2018. godini, u iznosu od 1085,00 KM. Utvrđena prosječna konačna građevinska cijena služi kao osnovica za izračunavanje visine naknade za pogodnosti građevinskog zemljišta (rente) za 2019. godinu.

Općinsko vijeće usvojilo je Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o privremenom korištenju javnih površina na području općine llidža. Visina naknade za privremeno korištenje javne površine zbog postavljanja baštanskih stolova i stolica ispred ugostiteljskih objekata, izložbenih stolova i stalaka za izlaganje robe uz trgovačku radnju ili postavljanja tende na tlo i sl., po odobrenim urbanistiĉko-tehniĉkim uslovima u sezonskom periodu od 15. aprila do 15. oktobra tekuće godine, mjesečno po kvadratnom metru iznosit će 22 KM, odnosno za vansezonski period od 16. oktobra do 14. aprila naredne godine mjesečna naknada po kvadratnom metro za ekstra zonu iznosit će četiri marke po kvadratnom metru, a ekstra zona sa tendom 12, 00 KM. Zahvaljujući navedenoj investiciji vlasnicima poslovnih objekata je na ponudi natkrivena i osvijetljena javna površina za postavljanje baštanskih stolova i stolica što je razlog dopuni člana Odluke kojim se utvrđuje visina naknade za izdavanje javne površine sa tendom u ekstra zoni I time valorizuju uložena finansijska sredstva i novi kvalitet ponude.

Općinsko vijeće Ilidža utvrdilo je Nacrt Odluke o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca, pasa i domaćih mački, načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama na području općine Ilidža. Tekst za javnu raspravu naći će se na web stranci, a svi subjekti  zainteresirani, mogu dostaviti primjedbe do 30. aprila 2019. u pisanoj formi Stručnoj službi za koordinaciju rada MZ i to putem Centra za pružanje usluga građanima Općine Ilidža. Vijeće je donijelo Odluku o objavljivanju javnog oglasa za imenovanje četiri člana Općinske izborne komisije . Oglas će biti objavljen 1. aprila u Oslobođenju, bit će web stranici Općine Ilidža kao i oglasnoj ploči Općine. Rok za podnošenje prijava je osam dana od dana objavljivanja u dnevnom listu

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara