-

SASTOJCI

  • 500 grama pilećih bataka, bez kostiju i kože, isječenih na komade
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašika soja sosa
  • 1/2 kašike susamovog ulja
  • 1/2 kašike kikiriki ulja
  • 1 crveni luk, isjeckan
  • 1 kašika rendanog đumbira
  • 2 kašike graška šećerca ili mlade boranije
  • 1 mango, oljušten i isjeckan
  • 1 kašika čili sosa
  • crni biber po ukusu

PRIPREMA

MINUTA 0-12

Marinirajte je

Izmiješajte piletinu, gustin, soja sos, i susamovo ulje. Ostavite da odstoji oko 10 minuta, kako bi meso upilo ukuse.

MINUTA 12-17

Propržite povrće

U voku ili velikom tiganju, zagrijte kikiriki ulje, pa dodajte luk i đumbir. Pržite oko 2 minuta, a zatim dodajte grašak šećerac ili zelenu mladu boraniju. Pržite jedan minut. Dodajte piletinu sa marinadom i pržite dok ne počne da “hvata” za dno voka, oko 2 minuta.

MINUT 17-19

Završite pripremanje jela

Dodajte mango, čili sos i biber. Pržite dok piletina ne bude skuhana, a mango ne postane kremast - još oko 1 minut. Servirajte sa integralnim pirinčem. Za 4 osobe.

NUTRITIVNA VRIJEDNOST

Kalorija: 361

Proteini: 31 gram

Ugljeni hidrati: 20 grama

Masti: 16 grama

Natrijum: 407 miligrama

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara