-

Ako planirate da nahranite više ljudi, nema potrebe da komplikujete. Samo napravite najbolju verziju hrane koju svi vole, poput ovih ćufti po receptu Lintona Hopkinsa, šefa restorana Judžin u Atlanti. I spremite mnogo salveta!

Šta je potrebno:

450 g mljevenog junećeg mesa
¾ šolje proceđenog rikota sira
2 žumanceta
5 kašika prezli
½ kašike soli

1kašika maslinovog ulja
½ kašike sveže mlevenog bibera
1 glavica bijelog luka, sitno isjeckan
½ kašičice svježeg origana, plus za garniranje
9 dl marinara sosa
4 zemičke dužine oko 15 cm, zasječene uzduž
½ šolje parmezana

Priprema:

1. U činiji pomiješajte sve sastojke osim sosa i parmezana. Ostavite u frižideru jedan sat.

2. Napravite 16 ćufti i poređajte na blago nauljenu tepsiju. Vratite u frižider na još 20 minuta.

3. Zagrijte rernu na 230 stepeni. Pecite ćufte dok ne porumene, 7-10 minuta.

4. Prebacite ih u šerpu, prelijte sosom i poklopite. Kuhajte ih na srednjoj vatri oko 10 minuta (možete ih pustiti da se ohlade, pa kasnije po potrebi zagrijati u šerpi).

5. Stavite po četiri ćufte u zemičku, prelijte sosom i pospite parmezanom i origanom.

Oznake:
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara