-

Tava u ruke!

Veći dio jela priprema se u tavi, a lepine dobijaju miris roštilja i paradajza i postaju još slađe. A tek sir…

POTREBNO VAM JE:

  • 4 integralne pita lepine
  • 250 g sira (najbolje haloumi)
  • ½ šolje čeri paradajza, prepolov­ljenog
  • ½ srca zelene salate
  • ¼ šolje ljubičastog luka, tanko narezanog
  • ¼ šolje kalamata maslinki bez koštice
  • ½ krastavca, isječenog na šnite
  • listići sa 2 grančice origana, nasjeckani
  • kašičica maslinovog ulja

NAČIN PRIPREME:

1. Rernu zagrijte na 40 stepeni. U velikom gril-tiganju na srednjoj vatri propržite pita lepine tako da ostane trag, po 2 minuta sa svake strane. Uvijte ih u foliju i držite na toplom u rerni. 

2. U istoj tavi na srednjoj vatri ispecite sir; prethodno ga presjecite uzduž. Pecite ga dok ne ostane trag, 2-4 minuta sa svake strane. Prebacite ga na dasku i krupno narežite. 

3. U tavu ubacite prepolovljen paradajz i pecite oko 2 minuta. Sklonite s vatre. 

4. U velikoj činiji pomiješajte sve sastojke s maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Lepine presjecite i napunite salatom.

Za 4 osobe

Po porciji: 446 kcal
30 g bjelančevina
31 g ugljenih hidrata
(5 g vlakana)
25 g masnoće

Oznake: #ishrana
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara