-

Nezavisni blok održao je danas sjednicu predsjedništva stranke, saopćivši nakon toga da su iz stranke isključeni Omer Škaljo, Elmedin Voloder, Sadik Ahmetović, Marijana Šećibović i Refik Šećibović.

"Nikakvi pritisci, ucjene, medijski spinovi niti kupovina poslanika od strane režimske većine neće promijeniti stav Nezavisnog bloka. Predsjedništvo stranke i veliki odbor dali su punu podršku rukovodstvu stranke na čelu sa predsjednikom Senadom Šepićem i podržali nastavak vođenja pregovora u okviru širokog političkog centra i partnerskih odnosa sa BH blokom i strankama koje žele promjene i nove vlade u BiH", saopćeno je iz Nezavisnog bloka. 

Navode da je zasjedao i Etički odbor Nezavisnog bloka koji je jednoglasno donio odluke o isključenju iz stranke članova: Omera Škalje, Elmedina Volodera, Sadika Ahmetovića, Marijane Šećibović i Refika Šećibovića, a ovakav pristup i principe rada Etičkog odbora podržali su i Predsjedništvo i osnivači Nezavisnog bloka. 

"Navedeni članovi su djelovali suprotno Statutu i programu stranke, kao i drugih pojedinačnih odluka koje su donijeli nadležni organi i tijela NB-a, posebno prilikom glasanja u Parlamentu Federacije BiH, na sjednici održanoj 9. januara 2019, suprotno zaključcima i stavovima Predsjedništva NB-a, kao i da su u više navrata djelovali i provodili aktivnosti suprotne sa Statutom stranke što je rezultiralo potpisivanjem dokumenta kojim se pristupa novom političkom bloku, bez konsultacija organa stranke, kao i kontinuirano odbijanje potpisivanja kandidatske Izjave o odricanju minimalno 20% mjesečne plate u korist Fonda solidarnosti Nezavisnog bloka za podršku stipendiranja učenika i studenata. Navedeni članovi su svojim ponašanjem, djelovanjem ili postupanjem nanijeli štetu interesima i ugledu pojedinim tijelima Stranke i Stranke u cjelini, te su stoga i isključeni iz članstva", stoji u saopćenju.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara