-

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin i prvi čovjek NSBiH Elvedin Begić danas su službeno otvorili novo sjedište krovne kuće fudbala u BiH, u prisustvu velikog broja, kako domaćih tako i stranih zvanica.

Prvi čovjek bh. fudbala Elvedin Begić zahvalio je svima koji su pomogli da se ovakva jedna ideja realizira.

- Svaka ideja, pa tako i ova, izgledala je na početku ludo. Nismo dozvolili da nas pojedinci sputavaju - kazao je Begić.

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin je istaknuo da će UEFA i dalje nastaviti pomagati NSBiH.

- Postali ste bogatiji za još jedan sportski objekt i on predstavlja novi korak za razvoj fudbala u ovoj zemlji. Nogometni svijet se divi rezultatima koje ste ostvarili u Ligi nacija, a prolazak u A diviziju je veliki uspjeh. Imate Edina Džeku i Miralema Pjanića, jedan postiže golove kao od šale, a drugi... Nisam vidio da se nekome Ronaldo sklanja da izvede slobodan udarac - rekao je prvi čovjek UEFA-e.

Među prisutnima na ovom događaju između ostalog je bio i izaslanik Đanija Infantina (Giani Infantino), predsjednik FIFA-e, koji, nažalost, nije mogao doći. 

- Čestitao bih svima u BiH na odličnim rezultatima u Ligi nacija. Želimo da se ovako nastavi - kazao je Bjorn Vasalo (Vassallo), izaslanik Infantina.

Također, prisutni su bili Duško Bajević, Emir Spahić, predsjednik FS Crne Gore, Muhamed Konjić, Bilal Šuman i mnogi drugi.

Nova zgrada Saveza se nalazi u Bulevaru Meše Selimovića u Sarajevu (bivša zgrada Geodetskog zavoda).

Inače, za kupovinu i adaptaciju zgrade NSBiH dobio je od UEFA-e devet miliona KM te milion KM od Svjetske nogometne asocijacije (FIFA). To su sredstva iz namjenskih fondova UEFA-e i FIFA-e za kupovine zgrada nacionalnih saveza i nisu se mogla trošiti u druge svrhe.

Najveći dio novih prostorija koristit će NSBiH, a predviđeno je da se izdaje dio koji prevazilazi potrebe Saveza.

U sklopu nove zgrade Saveza nalazi se kongresni centar s tri sale, muzej, trofejna sala, fan-šop, restoran s kuhinjom, podzemna garaža i vanjska parking-mjesta za ukupno 80 vozila te fontana, zelene površine... Kancelarijski prostori usklađeni su s potrebama generalnog sekretarijata. 

Izvor: Informativa.ba, Avaz
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara