Projekat je namijenjen edukaciji mladih ljudi, žena, nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa. Osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja poduzetničkog duha i ideja, u cilju aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

Škola poduzetništva je intenzivni petodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa, a posebno je korisna za sve mlade ljude koji namjeravaju aplicirati za općinske poticaje osnivanju start-up biznisa.

Projekat je rezultat višegodišnjeg iskustva predavača, a osim prezentacije neophodnih teoretskih koncepata uključuje i prezentaciju praktičnih savremenih znanja i slučajeva iz prakse, individualne i grupne diskusije i zadatke, prezentaciju video materijala, aplikaciju stečenog znanja u formi kreiranja poslovnog plana, te digitalnih marketing kampanja.

Predavanja su podijeljena u četiri grupe. Škola poduzetništva za prvu grupu počela je jučer, a traje do 5. oktobra, za drugu od 8. do 12. oktobra, za treću od 15. do 19, a za četvrtu od 22. do 26. oktobra. Predavanja će biti održana u terminu od 9 do 14 sati.

Predstavnik udruženja Idea Almir Peštek se zahvalio Općini Centar bez koje, kako je istakao, ne bi bilo moguće realizirati jedan ovakav projekat.

-Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar što nam je i ove godine ukazala povjerenje i finansirala ovaj projekat. Općina Centar je jedna od rijetkih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini koja zaista ulaže u mlade ljude na način da obezbjeđuje značajna sredstva za finansiranje start-up projekata. Mi ćemo polaznicima kroz radionice prenijeti vještine i znanja koja su im potrebna kako bi aplicirali za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih. Rezultat ovog projekta će biti poslovni planovi svih naših polaznika kursa, gdje razrađuju poslovnu ideju sa kojom kasnije mogu aplicirati za grantove u cilju samozapošljavanja ili pokretanja vlastitog biznisa. I po završetku seminara mi ćemo raditi na pružanju besplatnih savjetodavnih usluga vezanih za eventualno pokretanje i razvoj biznisa polaznika, istakao je Peštek.

Oznake: #Općina Centar
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara