Direktor Studentskog centra Sarajevo Tarik Curić -

Kraj prošle školske godine tj. prva polovica kalendarske godine, završena je uspješno i studenati su zadovoljni kontinuiranim aktivnostima na poboljšanju uvjeta života, kao i boravka u studentskim domovima, rekao je direktor Studentskog centra Sarajevo Tarik Curić.

Istaknuo je i da je nastavljena  financijska konsolidacija poslovanja Centra, što je osiguralo redovno servisiranje zatečenih obaveza i dugovanja, kako prema državi tako i prema dobavljačima.

Kaže da je, također,  uspostavljena  relativno dobra i kontinuirana saradnja s kantonima iz kojih dolaze studenti.

- Izuzetak je Unsko-sanski kanton s dugom, po tom osnovu, od gotovo 300 hiljada KM - kazao je Curić.

On naglašava da su postignuti rezultati direktno utjecali na broj studenata koji su se prijavili za smještaj u novoj akademskoj godini. Dosad se, kaže, prijavilo više od 1.400 studenata.

Postignuti financijski rezultati direktno su, podsjeća Curić, utjecali i na pripremne radove tokom ljetne pauze. Tako su, uz redovne aktivnosti održavanja, detaljnog krečenja i čišćenja svih objekata i prostorija, nabavili dušeke i jastuke, kao i posteljinu.

- Tokom ljetne pauze, u studentskom domu Nedžarići i studentskom naselju Bjelave adaptirane su kuhinje. To će direktno utjecati na daljnje poboljšanje kvalitete obroka i dodatno skratiti vrijeme za pripremu 2.600 obroka dnevno. Pri tome je značajno da se studentima u dnevnoj ponudi servira 15 do 20 različitih jela - naglasio je.

Direktor Curić smatra da upravo takva ponuda ishrane, uz kvalitetu smještaja koja se kontinuirano unapređuje, osigurava konkurentnost Studentskog centra Sarajevo u odnosu na druge institucije koje nude slične usluge.

- Uz povoljan razmjer cijena smještaja i ishrane i kvalitete, nesporno je da studenti još uvijek daju prednost JU Studentski centar Sarajevo - istaknuo je direktor  Tarik Curić.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara