-

 

Kada je na kantonalnoj TVSA prije više od godinu dana osvanuo projekat "BH Dnevnik" svi profesionalci, pa čak i zastupnik u Skupštini KS, Zvonko Marić, jasno su upozorili da se radi o klasičnoj zloupotrebi koja, vjerovatno, ima druge ciljeve. Umjesto da radi svoj posao "BH Dnevnik" je koncipiran da, sa jedne strane, vrši promociju drugog ešalona SDA-ovih bajonet-"političara", odnosno sa druge strane da brutalno i primitivno vrijeđa sve one koji su, na ovaj ili onaj način, protiv SDA.

TVSA je prije više od tri godine preuzela SDA Novi Grad na upravljanje. Dikretor je postao kadar SDA Novi Grad - izvjesni Elvir Resić koji je prije direktorovanja, navodno bio savjetnik načelniku Općine Novi Grad Semiru Efendiću.

Prvo "novinarsko" ime TVSA postao je još jedan aktivista SDA Novi Grad, izvjesni Suad Karamustafić kojem će TVSA, čitaj SDA Novi Grad, uskoro ustupiti da vodi "Bh Dnevnik" na koji Urednički kolegij TVSA nije mogao imati uticaj. U prevodu Karamustafić je mogao raditi šta je želio.

Ko je Suad Karamustafić? U profesionalnom smislu - niko, u SDA-u očito "neko" čim su mu povjerili, doduše prljavu, dužnost da blati, napada i podmeće svim neprijateljima SDA ili onima koje SDA Novi Grad smatra da treba napadati.

Prije pojavljivanja u ulozi "urednika BH Dnevnika" Karamustafić je pokušavao na sebe skrenuti pažnju izazivanjem mini skandala, nošenjem transparenata, druženjem i fotografisanjem sa četničkim špijunom Fikretom Muslimovićem ali i naručenim "intervjuima" u kojima je, recimo, pokušao relativizirati politička ubistva iza kojih su stajali, između ostalog. ćlanovi SDA koji su se, u međuvremenu razišli u tri-četiri stranke.

Upravo u to vrijeme u javnosti će se pojaviti Karamustafićeva slika na kojoj, ležeći uz dvije obnažene zadnjice, pozira. Istu će objaviti, još prije četiri godine, brojni bosanskohercegovački ali i srbijanski mediji. Sve ovo nije smetalo uredniku "Bh Dnevnika" da, usputno, drži i moralna predavanja studentima i profesorima Univerziteta u Sarajevu (UNSA) kako na fakultet ne bi trebali dolaziti u majicama bez rukava, suknjama iznad koljena...

"Uredničke" Karamustafićeve savjete za UNSA potvrdio je SDA-ov bajonet, izvjesni Haris Zahiragić koji je svoje nepristojno ponašanje, u ime SDA, naplatio radnim mjestom u Zavodu zdravstvenog osiguranja KS i, naravno, odatle se nastavio "boriti za prava studenata".

Nakon reakcije Fakulteta političkih nauka, brojnih političkih stranaka i medija na medijsko divljanje Karamustafića i Zahiragića, jučer je TVSA suspendovao tzv. "BH Dnevnik" i pokrenuo postupak protiv "urednika" Karamustafića. Kada mu se iz ruku oduzme "dnevnik" a potom, vjerovatno, i radno mjesto koje mu je dala SDA, od Karamustafića će ostati samo ono što je bilo i prije "Bh Dnevnika" - njegovo lice uz koje poziraju dvije obnažene zadnjice - na to je, naime, spalo sarajevsko "novinarstvo". 

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara