-

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine sutra bi na sjednici trebalo razmatrati Izvještaj Vijeća ministara BiH (VMBiH) o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH.

Istodobno, prema prijedlogu dnevnog reda Predsjedništvo BiH bi se trebalo očitovati u vezi s Informacijom o posjei delegacije Ministarstva odbrane BiH sjedištu EU i NATO-a, kap i Informaciju o posjeti delegacije Ministarstva odbrane BiH Ministarstvu odbrane Kraljevine Nizozemske, te Prijedlogu odluke o uništenju municije i minsko-eksplozivnih sredstava...

Planirano je, također, dаvаnjе оdоbrеnjа zа zаklјučivаnjе više mеmоrаndumа о rаzumiјеvаnju, među kojima i memoranduma o razumijevanju o inicijativi Grupe na visokom nivou za povezanost centralne i jugoistočne Evrope (CESEC) o zajedničkom pristupu tržištu električne energije, energetskoj učinkovitosti i obnovljivom razvitku, kao i memoranduma o saradnji na uspostavljanju Međunarodnog instituta za održive tehnologije na prostoru jugoistočne Evrope, najavljeno je iz Predsjedništva BiH. 

Na dnevnom redu su i Prijedlog odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazum o financiranju i projektu između BiH, koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora BiH, i Federacije BiH, koju predstavlja Federalno ministarstvo financija, i grada Zenica, koji predstavlja gradonačelnik, i KfW-a, Frankfurt na Majni u iznosu od 4.750.000 eura za „Prikupljanje i tretman otpadnih voda Zenica“, te Ugovor o zajmu (Projekt poboljšanja energetske učinkovitosti u bolnici Zenica) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvitak.

Prijedlog odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika odnosi se i na sporazum o zajmu između BiH i OPEC Fonda za međunarodni razvitak (OFID) za Projekt autoputa na Koridoru 5C poddionica Nemila - Donja Gračanica (Zenica sjever) (Komponenta A), te sporazum o zajmu između BiH i OPEC Fonda za međunarodni razvitak (OFID) za Projekt autoputa na Koridoru 5C poddionica Nemila – Donja Gračanica (Zenica sjever) (Komponenta B), kao i sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o graničnim prijelazima.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara