Ovo su žrtve opsjednutošću tužioca 'Čampare i ostalih' da uklone Radončića sa političke scene: Fahrudin Radončić, Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić -
  
Nakon završnih riječi odbrane održano je i posljednje ročiste u okviru sudskog procesa u slučaju "Radončić i ostali'. Odbrana je pokazala da se cijeli proces temeljio samo na jednom svjedoku tužilastva-Azri Sarić.
 
-
 
Famozna želja za specijalizacijom o trošku države se poklopila sa opsjednutošću tužioca 'Čampare i ostalih' da uklone Radončića sa političke scene. Gospođica Sarić, u narodu poznata kao ljubavnica Ramiza Delalića Ćele (i galerije drugih opasnih likova), naviknuta da sve želje ostvaruje uz pomoć 'uticaja' svojih ljubavnika, a već u poodmaklim godinama i bez pokrovitelja Ćelinog kalibra, započela je specijalizaciju na način za nju potpuno neprihvatljiv i neuobičajen, što će reći svojim novcem, te je započela kampanju kako bi se domogla specijalizacije na teret Ministarstva zdravstva i Kliničkog centra, (što bi joj kasnije omogućilo nedostižni posao na Kliničkom centru) Jedino što je još mogla da upotrijebi, a što su njeni učitelji i mecene osmislili, je svjedočenje na Kosovu.
 
Po navodima optužnice, Sarićki je upućena prijeteća poruka na papiru i to lično od strane optužene Šahman, u autu ugašenih svjetala usred noći, parkiranom ispred hotela i zabave u kojem se nalazio sav farmaceutski establišment. Gotovo je nevjerovatno da neko napiše ili otkuca poruku i u njoj navede mnoštvo informacija, te istu lišno donese 'žrtvi' na čitanje, a da se pri tom uzda u njen koeficijent inteligencije i sposobnost 'terminatorskog' pamćenja. U današnje doba komunikacione tehnologije priznaćemo da postoje mnogo lakši i pouzdaniji načini prijenosa i uručivanja informacija bilo koje vrste, nego što je gore navedeni kontakt. Sama konstrukcija sa navodnim papirom i porukom je bizarno osmišljena metoda, koja bi se, obzirom na odabrani scenario, mogla još jedino naći u špijunskim filmovima prošlog stoljeća. Papir je valjda dodan pride da bi se pojačao opšti utisak, što upravo obesmišljava cijeli čin.
 
Nakon što joj je navodno uručena prijeteća poruka, 'žrtva' prijetnje izlazi iz auta i uskače u auto nepoznatog advokata, koji se odjednom pojavljuje ničim izazvan, te do kraja ostaje nerazjašnjeno kako i zašto se to lice našlo upravo tada i baš na tom mjestu, koju činjenicu tužilaštvo nije otkrilo .Jedino blijedo i vrlo upitno objašnjenje je da je isto lice trebalo donijeti cipele svjedokinji, te se Pepeljuga, nakon opuštanja u kolima advokata, ponovo vraća na zabavu, kako bi se potpuno predala čarima noći, te nastavila istim ritmom kako je i započela (nejasno samo u kojim cipelama) igrom i plesom sa 'uticajnim vukovima' iz uprave i ostalim konzumentima i uživaocima opojnih položaja. U svom pobjedonosnom uzbuđenju i opuštanju nakon uspješno obavljenog posla Sarićki valjda ponestaje koncentracija, pa na kraju zabave nudi prijevoz jednoj od najboljih prijateljica one koja joj je samo par sati ranije, navodno prijetila sa papirom u rukama.
 
Odbrana je pokazala da je upravo to što se optuženima stavlja na teret učinjeno od strane tužilastva i njihovih saradnika: udruživanje radi činjenja krivičnog djela ucjene i uticaj na rad pravosuđa. Pri tome su pažljivo odabrane mete i metode, a logistika obezbijeđena.
 
Tako se želja za jednom specijalizacijom i poslom poklopila sa željama mnogo viših i moćnijih i izmiješala bajku i satiru, život i dramu.
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara