-

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i član komisije Mario Karamatić posjetili su danas Glavno sjedište Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, s ciljem sagledavanja aktuelnog stanja, sticanje uvida u stepen koordinacije u radu policijskih tijela BiH i saradnju s policijskim agencijama i institucijama iz sektora sigurnosti.

Razgovarali su s direktorom Mirsadom Vilićem koji ih je upoznao o aktivnostima Direkcije, kao i izazovima s kojima se susreću policijski službenici u svakodnevnom radu.

Razmijenjena su mišljenja o postojećim zakonskim rješenjima i nadležnostima u sektoru sigurnosti u BiH, te potrebi njihove dosljednije primjene i blagovremene dogradnje.

Razgovarano je, također, i o brojnim aktivnostima koje se realiziraju u saradnji svih relevantnih subjekata iz sektora sigurnosti i data je puna podrška nastavku saradnje putem kanala INTERPOL-a i EUROPOL-a, koja se odvija preko Direkcije.

Članovi Zajedničke komisije izrazili su i interesovanje za osiguranje trajnog smještaja Direkcije.

Obišli su i Operativni centar Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH gdje su se susreli s predstavnicima policijskih agencija iz sastava Ministarstva sigurnosti BiH, entitetskih ministarstva unutarnjih poslova kao i dijela kantonalnih ministarstva koji su neposredno angažirane na izvršenju konkretnih zadataka.

Članovi Zajedničke komisije su tokom posjete izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima Direkcije u proteklom periodu, te su dali i punu podršku njenom daljem radu, kao i budućim planiranim aktivnostima u skladu sa strateškim dokumentima Direkcije, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Oznake:
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara