-

Prema riječima Gabrijele Li, cijenjenog astrologa i čitača dlana iz 30-ih godina prošlog vijeka, ruke mogu puno toga reći o životu i karakteru osobe. Hiromantija proučava ne samo linije na dlanu, već i cijelu ličnost. Gabrijel Li je uvijek čitala sa lijevog dlana, jer kako kaže "lijevi dlan je ono sa čim ste rođeni, desni je ono što napravite od njega". Moramo priznati da nas je prošla jeza jer nam je sve pogodila! Pogledajte!

1. Linija života

 
Prema Gabrijeli, zdrava i snažna osoba ima jasnu i dugu liniju života. Nejasna linija koja je blizu palca ukazuje na loše zdravlje i kratak život. Ako prelazi preko dlana, osoba će puno putovati - i vjerovatno i umrijeti u inostranstvu.

2. Prava linija glave

 
Ovo ukazuje na praktičnu osobu, zdravog razuma, koje će biti veoma uspješna u poslu.

3. Savijena linija glave

 
Ako se glavna linija savija preko dlana, radi se o umjetničkoj duši, sa kreativnim sposobnostima, maštom i intuicijom. Međutim, Gabrijela upozorava da ako se linija savija preko cijelog dlana, osoba će biti sklona "umjetničkom temperamentu" i depresiji.

4. Linija srca

 
Ako je jasnija od linije glave, vi životne odluke donosite srcem, a ne razumom.

5. Venerin pojas

 
Nemaju svi ovu liniju, i ona očigledno ukazuje na strastvene osobe, sklone ljubavnim aferama. Ako se pojavi ispod kažiprsta, osoba je dominantna u vezi, a njeno pojavljivanje ispod srednjeg prsta, ukazuje na poslušnu osobu. Osobe kod kojih je ova linija prava, a ne savijena. sklone su ljubomore i potencijalno nasilne.

6. Venerin brijeg

 
Vrenerin breg povezan sa pojasom, ukazuje na broj ljubavnih afera koje će ovi strastveni ljudi imati tokom godina.

7. Male linije preko linije srca

 
Ove crtice ukazuju na osobu koja je preplašena kada su romanse u pitanju, pa stoga i nesposobna za iskrenu ljubav.

8. Linija sudbine

 
Snažna i jasna linija koja se proteže od dna dlana do prstiju, ukazuje na osobu koja će imati bogat život. Prekidi na ovoj liniji znače lošu sudbinu.

9. Ostrvce na liniji sudbine

 
Gabrijela tvrdi da sredina dlana ukazuje na sudbinu osobe u 35-oj godini. Sa tim na umu, možete saznati u kom trenutku života će vas zadesiti loša sreća, zavisno od toga gdje je linja prekinuta ostrvcima.

10. Dobro izbalansiran dlan

 
Srednji prst iste dužine kao sam dlan, ukazuje na dobro izbalansiran i normalan život.

11. Karakteristike gornjih zglobova

 
Okrugli ili kvrgavi gornji zglobovi znače da osoba ima dobru moć zaključivanja i obraća pažnju na detalje.

12. Karakteristike srednjih zglobova

 
Ako su okrugli srednji zglobovi, osoba ima autoritet i sposobna je da vodi posao, kao i da upravlja drugim ljudima.

13. Karakteristike kažiprsta

 
Koristeći sopstveni prst, Gabrijela tvrdi da prav i uspravan kažiprst imaju osobe koje imaju ispravan i čvrst karakter. Ako je kažiprst nagnut ka napred, osoba je rođeni vođa. Ako je nagnut ka nazad, radi se o pomalo neodgovornoj osobi koja prebacuje odgovornost drugima za njena prljava posla.

14. Kockarska sreća

 
Ako je vaš domali prst iste dužine kao sredni prst, vi ste neko ko ne može da se odupre kockanju. Ako je vaš mali prst na višem nivou od ostalih prstiju, imaćete sreće u kocku. Ako je na niže nivou, nažalost ostajete praznih šaka.

15. Karakteristike palca

 
Ako imate širok, prav ugao između palca i ostalih prstiju, to znači da ste velikodušna osoba. Osobe sa avijenim vrhom palca, sklone su ekstravaganciji i rasipništvu. Palac blizu ostalih prstiju ukazuje na ekonomičnu prirodu te osobe. Što se tiče zglobova, dobro razvijen gornji zglob ukazuje na snažnu volju, a razvijen drugi zglob na dobar razum.
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara