-

Jučerašnje ročište na suđenju Fahrudinu Radončiću, Bakiru Dautbašiću, Bilseni Šahman i Zijadu Hadžijahiću, ostaće zapamćeno po nevjerovatnom događaju koji je zapanjio pravosudnu zajednicu, ali i sve one koji prate dešavanja u bh. pravosuđu. Postupajuće tužiteljice Elvira Stanojlović i Suada Pašić su priznale da su na najflagrantniji način prekršile Odluku Suda BiH o zabrani komunikacije sa svjedokinjom Azrom Sarić, dok ista ne bude ispitana od advokata odbrane. Čak su dostavile i "službenu zabilješku" o tom "saslušanju" koje je trajalo po njihovim riječima oko dva sata. Logično pitanje se postavlja, kako su dva sata saslušanja, uspjele "ugurati" u malo više od pola stranice!!!!!!, i zar se na saslušanjima ne sačinjavaju Zapisnici umjesto "službene zabilješke".

Nevjerovatno, ali to što Tužilaštvo BiH ovim ljudima radi od samog početka istrage, pa do danas, ulazi u najegzaktnija kršenja osnovnih ljudskih prava. -

Nevjerovatno, ali to što Tužilaštvo BiH ovim ljudima radi od samog početka istrage, pa do danas, ulazi u najegzaktnija kršenja osnovnih ljudskih prava. Podsjetimo da su zbog ova 4 lica Sud BiH pod vodstvom Meddžide Kreso i Tužilaštvo BiH pod vodstvom Gorana Salihovića izdali "zajedničko saopštenje" o nekakvom pritisku na njih i njihov rad. Tada je trebalo staviti se u kožu pritvorenih, ali njihovih advokata, i zapitati se kako su se osjećali kada su vidjeli takav tekst u medijima i na šta je ličilo njihovo pravo pošteno i fer suđenje.

Nakon smjene Salihovića i odlaska na funkcije Kreso, stvari su se normalizovale, ali u Tužilaštvu BiH i dalje skandala ne nedostaje, pa nas krađe novca iz vlastitih spisa ili flagrantno kršenje sudskih Odluka podsjećaju da je ta institucija zrela za jedno veliko pospremanje od korumpiranih tužilaca i neznalica koje su podložne političkim uticajima.

Kakve će biti reakcije VSTV na jučerašnji skandal, ostaje da se vidi, ali svim akterima, sigurno će, biti potrebno mnogo snage i hrabrosti da se razračunaju sa zlom koje je okupiralo bh. pravosuđe, a prije svega Tužilaštvo BiH -

Kakve će biti reakcije VSTV na jučerašnji skandal, ostaje da se vidi, ali svim akterima, sigurno će, biti potrebno mnogo snage i hrabrosti da se razračunaju sa zlom koje je okupiralo bh. pravosuđe, a prije svega Tužilaštvo BiH koje je smjenjeni Salihović sa svojim pomagačima Božom Mihajlovićem, Dubravkom Čamparom i Hasanom Plehom, devastirao u tolikoj mjeri da će "remont" ove institucije trajati dugo i da će koruptivna tužilačka hobotnica učiniti sve da pozitivne reforme zaustave, kako bi i dalje mogli u koristi SDA, montirati i fabrikovati dirigovane istrage protiv nepodobnih i neposlušnih.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara