Boris Grubešić se nakon suspenzije Gorana Salihovića i Bože Mihajlovića sakrio u mišiju rupu -

Godinama se raznorazni "mulj" taloži u Tužilaštvu BiH. Jedan crni period okupljanja poslušnih, iskompleksiranih i kakvih sve ne tipova, rezultirao je na kraju imenovanjem možda i najveće tužilačke nakarade, Glavnog tužioca Gorana Salihovića. Imao je on mogućnost angažovanja i svojih najbližih saradnika koje je dovodio i birao po samo njemu znanim (stranačkim) aršinima.

Njegov kabinet je bio leglo nestručnosti i pravničkog neznanja, predvođen šefom kabineta, Hasanom Plehom, koji je skupa sa savjetnikom Emilom Pinkasom, uzimao sebi za pravo da ispituje pojedine osobe u svojstvu tužioca, da donosi tužilačke odluke, da sklapa nagodbe sa pojedinim optuženicima, dakle sve ono, što po zakonu nisu smjeli činiti, a što su morali upozoriti svog pretpostavljenog ukoliko im je davao takve zadatke.

Ne da nisu upozoravali, već su uživali u nezakonitim ovlastima i ujedno pripremali medijski linč za svakog ko je bio njima interesantan, a naročito za žrtve procesa sa političkim predznakom. U tome su imali pomoć dva posebna lika, a naročito Borisa Grubešića, portparola Tužilaštva BiH, koji je uživao u ljudskim patnjama i u nerealnoj moći koju mu je odobravao Salihović, te je skupa sa rođenom sestrom urednice u FTV Amre Zaklan, rođene Brzina, koja je takođe bila uposlenik kabineta Gorana Salihovića, pripremao materijal za medijski odstrel na njima lojalnim medijima, a posebno i najbrutalnije na FTV, koja je i danas pod punom kontrolom Aljoše Čampara, koordinatora za medije u SDA.

Na ovoj fotografiji od Aljoše Čampare prima instrukcije o budućem sadržaju informativnog programa po volji SDA Amra Brzina-Zaklan, alfa i omega informativnog deska na FTV-u. Naime, Brzinu-Zaklan novinari ove televizije smatraju svojom glavnom urednicom preko koje njoj bliska SDA (od neperspektivne novinarke početnice do urednice Redakcije DESK-a) kreira priloge i priče u centralnom Dnevniku, navodno je treća osoba na ovoj fotografiji Edina Šećerović, također urednica Dnevnika na FTV. -

FOTO: Novi.ba

Boris Grubešić se nakon suspenzije Gorana Salihovića i Bože Mihajlovića sakrio u mišiju rupu, što mu i nije bio neki veliki problem, ali u posljednje vrijeme ponovo se drsko, osiono i bahato ponaša prema medijima koji su na njegovoj crnoj listi.

Od ovog portparola ne može se dobiti ama baš ni jedna rečenica ili komentar o krivičnim procesima protiv njegovog "najboljeg šefa" Gorana Salihovića i Bože Mihajlovića, o stvarima koje interesuju javnost jer se radi o historijskim procesima. Vrlo perfidno štiti obojicu od medijske pažnje, pa je jedne prilike dezinformisao javnost o satnici kad će bit ispitan u Tužilaštvu BiH Božo Mihajlović, i umjesto u 11 sati, zvanično je obavijestio da će biti ispitan oko 13 sati, kako mediji ne bi imali priliku zabilježiti ulazak osumnjičenog lopova Mihajlovića u kompleks pravosudnih institucija BiH, baš onako kako to čine mediji koje on simpatiše, a prema drugim licima.

Njegov odgovor na svako pitanje koje se njemu ili tužiocu Dubravku Čampari ne sviđa, je "bez komentara".

Kada ovo pređe u naviku i model ponašanja, onda se logično postavlja pitanje, koja mu je funkcija i za šta prima platu i od koga uopšte on prima naređenja?

Odavno je ovaj "podanik osumnjičenih šefova" zaslužio jednu žešću reviziju učinka i njegovih stvarnih nakana i uloge koju "obnaša" u bh. pravosuđu i za čije interese -

Odavno je ovaj "podanik osumnjičenih šefova" zaslužio jednu žešću reviziju učinka i njegovih stvarnih nakana i uloge koju "obnaša" u bh. pravosuđu i za čije interese: Za interese cjelokupne javnosti, sigurno ne.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara