Salihović, Mihajlović i Kreso su se komotno mogli okvalifikovati kao osovina politikantsva i korupcije u pravosuđu, -
 

Mada je to prije godinu dana izgledalo nemoguće, imajući u vidu silu koju su demonstrirali
najistaknutiji pripadnici pravosudne kriminalne hobotnice organizovane u centrali SDA, danas se
njihovim vedetama Goranu Salihoviću i Boži Mihajloviću pišu optužnice i očekuje ih krivični proces u kojem su zaprječene višegodisnje zatvorske kazne. Ova dva najvise pozicionirana tužioca u Tužilastvu BiH su danas dobar primjer borbe sistema protiv sistemske korupcije, jer Salihović kao Glavni tužioc i Mihajlović kao njegov zamjenik, na optuženickoj klupi najbolja je novogodišnja poruka bh javnosti da ipak ima lijeka pravosuđu koje je zatrovala petofamilijarna frakcija Čampara-Zvizdić.

Odlazak u penziju nekadašnje predsjednice Suda Meddžide Kreso, protiv koje je u toku više
disciplinskih postupaka, takođe je žestok udarac kriminalnom krugu kojem je i ona pripadala i koja je, "uvela" SDA u vrh bh pravosuđa potpomognuta Dubravkom Čamparom koji je u Tužilastvu BiH obećavao protuusluge poslušnima, a pakao neposlušnima. Neposlušni su veoma brutalno osjetili snagu i nemilosrdnost ove petofamilijarne organizacije, no srećom, danas je situacija mnogo zdravija, jer protagonisti se već vode u analima kao bivši, izuzev gore pomenutog Čampare. Po kuloarima Tužilastva BiH mogu se čuti glasine da se i Dubravko sprema za advokaturu u zajednickoj kancelariji sa suprugom Maidom, koja je pocela sa radom sredinom 2017. godine.

-

I "Dudo se za advokature sprema?!

Salihović, Mihajlović i Kreso su se komotno mogli okvalifikovati kao osovina politikantsva i korupcije u pravosuđu, te su uz Čamparu odrađivali sve prljave poslove u interesu SDA.
Velika "dreka" koju su pokrenuli iz centrale SDA oko izbora predsjednika Suda BiH, samo je klasičan primjer nevjerovatno drskog pokušaja uticaja na pravosuđe i na VSTV, te pozivanje na nacionalni balans samo je jos vise demaskirao znacaj ovih funkcija SDA-u, odnosno značaj ove poluge u discipliniranju neposlušnih, naročito u političkom životu BiH, a sto su Salihović, Mihajlović, Kreso i Čampara obilato koristili u vrijeme kada su se osjećali supermoćni sa nadnaravnom snagom.

Javnost ocekuje da se nedavno objavljani konkurs za izbor Glavnog tužitelja okonča bez političkih pritisaka i besprizornih medijskih guranja politički podobnih kandidata.

A o kakvim se likovima radi najbolje pokazuju posljednji skandali kojima nas ,razveseljavaju"
Mihajlović sa svojim zahtjevom za određivanje branioca po službenoj duznosti, jer nema novaca i kreditno je zadužen (ima stanove u Makarskoj, Splitu, Zagrebu i Sarajevu), ili Salihovićevo izbjegavanje davanja izjave postupajućoj tuziteljici Suadi Pašić, koji po principu guranja glave u pijesak poput noja misli da ako bude odugovlačio sa postupkom, može nastupiti zastara. Ovakvi pokušaji su primjereniji djeci u predškolskom odgoju, nego nekadašnjim "gospodarima života i smrti" u Tužilaštvu BiH.

Najveći broj nosilaca pravosudnih funkcija u zgradi na Aneksu, ove godine sa osmjehom na licu slaviti nadolazeće praznike -

Sve ovo su razlozi sto ce najveći broj nosilaca pravosudnih funkcija u zgradi na Aneksu, ove godine sa osmjehom na licu slaviti nadolazeće praznike i bez bojazni da ce ih "šmekeri" prijaviti Kresi i Salihoviću, za pretjerano smijanje i veselje.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara