-

Hamburgeri su se već uselili u otmj ene restorane i ne jedu se više samo s nogu. Ali i viršle i kobasice mogu da krenu istim putem, samo je potrebno iskombinovati ih sa pravim sastojcima.

FRANCUSKI NAČIN

Dižon senf, buđavi sir i prstohvat mješavine začina iz Provanse.

ČIKAŠKI NAČIN

Seckani luk, paradajz, senf, slatko-slani sos, krastavčići sa mirođijom, paprike i malo celerove soli.

MEKSIČKI NAČIN

Sjeckani avokado, majonez, sjeckani paradajz, hrskava slanina, sjeckani luk i pasulj iz konzerve.

GRČKI NAČIN

Špinat dinstan sa bijelim lukom na maslinovom ulju. Malo kiselog mlijeka i soka od limuna.

KULINARSKI SAVJET PLUS

Koja je greška koju roštiljdžije najčešće prave? Pretjerano dugo pečenje. Kada pečete viršle ili kobasice na grilu, želite samo da ih podgrijete. Da bi se jednako zagrijale, izvadite ih prije pečenja neko vrijeme da dostignu sobnu temperaturu. A onda ih pecite na jakoj vatri, samo da dobiju "žigove" od vrele rešetke. Minut-dva najviše. Servirajte ih uz zemičku, koju ste predhodno podgrijali na roštilju, oko 15 do 30 sekundi sa svake strane.

Oznake:
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara