Sad je jasno zbog čega je korumpirani i osramoćeni bivši glavni Tužilac Goran Salihović, tako dugo bježao -

Sad je jasno zbog čega je korumpirani i osramoćeni bivši glavni Tužilac Goran Salihović, tako dugo bježao istražnim organima i izbjegavao dati izjavu u svojstvu osumnjičenog.

Svjestan je on svo vrijeme koliko je kriminala počinio obnašajući funkciju glavnog Tužioca, da je kupovina vremena i očekivanje nekog čuda, jedino što mu je preostalo pred sramoćenje koje doživljava ovih dana.

Kada se pogleda u njegove račune za reprezentaciju ( čitaj bančenja i šenluk po kafanama) u čemu prednjače troškovi nastali u restoranu Robinzon, koji se nalazi u neposrednoj blizini njegove čuvene vikendice na Modracu u kojoj su se dešavali raznorazni "eventi", a često dekorisani damama sumnjivog morala kojima je kako on to voli reći "častio" svoje najbliže prijatelje, shvatiće se stepen bahatosti ovog kriminalca kao i stepen društvene neodgovornosti prema novcu koji je na primjer namjenjen za iskopavanje ili pronalazak masovnih grobnica pobijenih Bošnjaka i Hrvata tokom agresije na BiH.

Takav stepen neodgovornosti i bezobrazluk je Salihovićev model ponašanja, jer kada se sjetimo silnih žalbi osoba ženskog spola koje su bile napadane i kojima je predlagao seksualna druženja u zamjenu za bolji status ili položaj, onda dobijamo kompletnu sliku kreature koja je obnašala ovako važnu društvenu funkciju.

Tužilaštvo BiH i kompletno pravosuđe, danas ima sjajnu priliku da se obračuna sa jednim od svojih najgorih izdanaka i primjera kako pogrešna osoba može uništiti kredibilitet institucije, a pogotovo kada nađe "saborce" u toj istoj instituciji -

Tužilaštvo BiH i kompletno pravosuđe, danas ima sjajnu priliku da se obračuna sa jednim od svojih najgorih izdanaka i primjera kako pogrešna osoba može uništiti kredibilitet institucije, a pogotovo kada nađe "saborce" u toj istoj instituciji poput Dubravka Čamparu ili još jednog osumnjičenog Božu Mihajlovića, nekadašnjeg njegovog zamjenika koji je osumničen za krađu novca iz svojih tužilačkih spisa, uz svesrdnu pomoć nekadašnje "prve dame" Suda BiH Meddžide Kreso, koja uskoro odlazi u penziju, budući da 22. decembra ove godine, puni 70 godina života.

VSTV je obavijestio javnost da je danas otvoren oglas za popunu mjesta Glavnog tužioca i njegova dva zamjenika u Tužilaštvu BiH.

Dubravko i Aljoša Čampara: Kroz ovu funkciju žele ostvariti mogućnost pravosudne kompromitacije političkih protivnika, a što je zadnjih godina rađeno, a i još uvijek se radi, na najbrutalniji način, naročito prema kadrovima SBB-a. -

Više nego ikada, ovoj zemlji potrebna je snaga i razboritost VSTV kada se pristupi izboru ljudi za ove izuzetno važne pravosudne funkcije. Ne treba imati dilemu da će kriminalna hobotnica iznjedrena u centrali SDA, pokušati instalirati kadrove na ove pozicije, a naročito Dubravka Čamparu, rođenog brata ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše, koji kroz ovu funkciju žele ostvariti mogućnost  pravosudne kompromitacije političkih protivnika, a što je zadnjih godina rađeno, a i još uvijek se radi, na najbrutalniji način, naročito prema kadrovima SBB-a.

Više nego ikada potrebno je monitorisanje ovih procesa predstavnika međunarodne zajednice, prije svega Delegacije EU u Sarajevu, ali i ambasade SAD, koji su još jedini preostali autoritet koji siledžije iz gornjeg dijela teksta respektuju, a ikojeg se na neki način plaše.

Izborna, 2018.godina biće stresna, ali na neki način i sudbonosna ovoj napaćenoj državi koju, su privatizirali pravosudno-obavještajni puleni, bliski bračnom paru Izetbegović.

 

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara