-

Matematika iza ove mistične metode otkrivanja svih bivših prijatelja na Facebooku je zaista jednostavna, samo vodite računa o dvije stvari. Kao prvo, sve informacije koje date stranici, a dat ćete im svoju listu prijalteja, ostaje između vas i usluge Who Deleted Me. Osim ako stranicu netko ne hakira, u kojem će slučaju vaša lista prijatelja završiti u nečastivim rukama.

Kao drugo, Facebook ne podržava Who Deleted Me zbog strogih pravila o privatnosti korisnika, kao i onih vezanih uz korištenje softvera koji ne koristi njihov API. Ovo znači da ako koristite ovo proširenje - to (uz relativno mali rizik) radite na vlastitu odgovornost.

Kako ovo čudo funkcionira?

Princip je vrlo jednostavan: vi uploadate svoju listu prijatelja i proširenje svaki put kada se logirate na Facebook uspoređuje spremljenu listu prijatelja s onom koja je aktualna. Ako neko nedostaje, pogodili ste - izbrisao vas je.

Who Deleted Me je moguće dodati na Chrome putem službene stranice.

Ako vas je netko na Facebooku izbrisao, niste sami. U ovom studentskom istraživanju na sveučilištu u Coloradu potvrđeno je da 'većina prekinutih prijateljstava na Facebooku su one s prijateljima iz srednje škole (18,6 posto)', a slijede ga 'prijateljevi prijatelj' i prijatelji s posla.

Oznake:
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara