-

Već mjesecima traje trakavica oko Bože Mihajlovića i njegovog procesuiranja u predmetu “nestali novac”, koji su Mihajlovićevi jataci u Tužilaštvu BiH opstruirali svo vrijeme.

-

Faksimil akta Tužilaštva BiH iz kojeg se vidi da je Mihajlović osumnjičen.

Pokušaji pravosudne kriminalne hobotnice da preusmjere ovaj kriminal na nemoćna pleća teško oboljele i penzionisane službenice Sadine Beridan – Zuhrić, očito, propao je, budući da je Sud BiH predmet uputio na niže instance i oglasio se nenadležnim. U toku je žalbeni postupak, po žalbi tužioca Emira Neradina, koji je vjerovatno “dušu prodao đavolu”, ali vjerovatno ima neke svoje razloge. Žalosno, jer, sasvim sigurno, njegov časni i čestiti babo, bosanski heroj, nije dao svoj život kao šehid, za ovakvu nepravednu Bosnu, već za Bosnu u kojoj će svima biti dobro.

U petak će se osumnjičenik Mihajlović pojaviti se pred tužiocem, kako bi dao izjavu po krivičnoj prijavi za nesavjestan rad u službi, jer ispod njegovog potpisa nestalo je preko 300.000 KM u nekoliko različitih predmeta, a neki su nestali u vrijeme kada je Beridan – Zuhrić već bila penzionisana.

Bilo je tužno  i žalosno posmatrati pokušaje da sve to “fakturiše” Beridan – Zuhrić, pod zloupotrebom položaja. Pomalo su infantilne teze tužioca da i drugi službenici, pa i oni sa srednjom stručnom spremom, mogu zloupotrijebiti položaj. Zbog ovakvih “stupidarija” često se zapitamo, da li se tužioci šale ili zaista ozbiljno pišu ovakve gluposti, kojima pokušavaju prevariti sudije Suda BiH, zaboravljajući da Meddžida Kreso više nije u poziciji da direktno utiče na odluke svojih kolega, a za što postoje ozbiljne optužbe u Uredu disciplinskog tužioca.

Ovaj portal će i dalje pomno pratiti ovaj krivični proces i sada je sve izvjesnije da će sudski proces protiv Mihajlovića, konačno, dati mnoge odgovore koje su pojedini nosioci pravosudnih funkcija dužni dati bh javnosti.

Ovim procesom bi moglo isplivati na površinu mnogo nečasnih radnji braće Čampara, Meddžide Kreso, Bože Mihajlovića, Gorana Salihovića, Hasana Pleha i njihovih jataka raspoređenih po pravosudnim institucijama.

Urbanfeniks.net će pratiti ovaj i nadolazeće procese, unatoč bestijalnim pokušajima uništenja slobode govora, koji je nedavno doživio naš portal.

Oznake:
Izvor: Informativa.ba, https://urbanfeniks.net
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara