Kresina nedjela će, očigledno, ostati nekažnjena! -

U posljednje vrijeme bh. javnost svjedoči novim besprizornim pokušajima SDA kriminalne hobotnice, da ovlada još nepokorenim dijelom pravosuđa.

Stalni medijski pritisci glasila bliskih SDA centrali, odnosno njihovim "povjerenicima za medije", a u čemu je Aljoša Čampara neprikosnoven, na sve nosioce pravosudnih funkcija koji nisu pod kontrolom Meddžide Kreso, braće Čampara i Šefika Džaferovića, predstavlja možda i zadnju ofanzivu na nezavisno pravosuđe, pred skorašnji odlazak najveće bošnjačke pravosudne sramote, Meddžide Kreso, u penziju, ali i nadolazeće opšte izbore.

Meddžida Kreso je veoma dugo kontrolisala kompletno bh pravosuđe od Suda BiH kojim je predsjedavala, do Tužilaštva BiH, velikim dijelom VSTV-om, te ostalim organizacionim jedinicama. Meddžida Kreso je jedina imala moć da zapošljava podobne kadrove na sve nivoe u bh pravosuđu, a često je uticala i na imenovanje sudija i tužilaca u ove institucije.

Njen "specijalitet" je bilo "guranje" kandidata od kojih je poslije očekivala bezuslovnu poslušnost naročito u donošenju odluka koje ona naloži, bilo da su sudske ili tužilačke. Neposluh nije bio nikada opcija, jer u tom slučaju neposlušni nosioc bi se suočio sa bestijalnim napadima medija i klasičnim mobingom na poslu. Ovo potvrđuju i otvoreni disciplinski predmeti u Uredu disciplinskog tužioca, ali očigledno, zbog odlaska u penziju u decembru ove godine, disciplinski tužioci ne žele da procesuiraju ovu SDA manipulanticu i glavnog montera političkih optužnica, uz sadejstvo sa Dubravkom Čamparom, Božom Mihajlovićem i Goranom Salihovićem, korumpiranim i osramoćenim tužiocima koji čekaju krivično procesuiranje zbog teških nedjela poput krađe novca i zloupotreba položaja.

Kresina nedjela će, očigledno, ostati nekažnjena, a podsjećamo na neka, prijava za nezakonita zapošljavanja, prijava za nezakonit uticaj na kolege u donošenju sudskih odluka, prijava za uticaj na tužioce.

Naredni izbori su halkama bliskim braći Čampara i Denisu Zvizdiću, te Izetbegovićevoj, ne samo izbori u smislu demokratskog izražavanja volje naroda, već pitanje slobode ili zatvora.

Mnogo je procesa otvorenih protiv kriminalne hobotnice bliske SDA, ali u ovom trenutku strah od odmazde SDA jastrebova sputava poštene i nekorumpirane tužioce i sudije da ih procesuiraju, a očekivani poraz na narednim izborima od progresivnih i euroatlanski nastrojenih političkih alternativa, će biti idealna prilika da ova država prodiše i jednom za sva vremena završi sa manipulantima, korupcionašima, reketašima sa neobegovskim stremljenjima i idejama u koje su željeli vratiti sve Bošnjake 400 godina unazad u feudalizam, kako bi što lakše upravljali "fildžan državicom" i nesmetano se bogatili do neslućenih razmjera.

Zaštitnici njihovog bogatstva, opskurni likovi, poput Meddžide Kreso, Osmana Mehmedagića, braće Čampara, Murisa "Krave" Mujanovića, sa kompletnom mrežom oko njih, te brojni familijarni izvršioci, moraće položiti račune ovom narodu zbog pljačke i stvaranja nesigurnosti i sveopšteg nezadovoljstva zbog kojeg naš najveći resurs, mladi, napuštaju svoju domovinu, trbuhom za kruhom, dok njihovi računi rastu prema desetocifrenim iznosima.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara