-

Zahvaljujući kombinaciji zdravog povrća i slanine uživat ćete u neponovljivom doživljaju ove ukusne fritate.

SASTOJCI

  • 1 1/2 kašika maslinovog ulja
  • 2 veća čena crvenog luka, krupno isjeckan
  • 1 kašičica morske soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 2 kašičice balzamiko sirćeta
  • 150 grama kuhanih krompira
  • 55 grama kuhanog zelja ili kelja
  • 2 kriške pržene slanine
  • 8 jaja, umućenih

PRIPREMA

Zagrijte rernu na 180 stepeni celzijusa. U tiganj stavite ulje i zagrijte ga na srednjoj temperaturi. Dodajte kriške luka, pola kašičice soli i malo bibera. Pržite sastojke dok ne dobiju smeđkastu boju, oko 10 minuta. Zalijte sve sa balzamiko sirćetom i kuhajte još jedan minut. Dodajte krompir, zelje, slaninu i ostatak soli i bibera. Prelijte smjesu sa umućenim jajima i sve pecite još dodatne tri minute. Tiganj zatim stavite u rernu i zapecite fritatu još 15 minuta. Na kraju fritatu ostavite da odstoji 5 minuta a zatim je poslužite.

NUTRITIVNE VRIJEDNOSTI

Kalorije: 214

Masti: 11 grama

Šećer: 7 grama

Ugljeni hidrati: 18 grama

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara