-

Napravite sebi dobar obrok za samo 25 minuta, prepun hranljivih materija.

SASTOJCI

  • 4 pileća bataka bez kostiju, sa skinutom kožom, posoljeni i pobibereni
  • 2 kašike ljute paprike u prahu
  • 1 kašika kima
  • 1 šolja paradajz pirea
  • 4 tortilje srednje veličine
  • sočivo
  • čedar sir
  • malo ljutog sosa

PRIPREMA

Isjecite pileće meso na komadiće srednje veličine i pospite po njemu dvije kašike ljute paprike u prahu i jednu kašiku kima. U vrelo ulje na zagrijanom tiganju stavite komade mesa i pržite ga dok ne dobije smeđu boju, oko 4 minuta. Dodajte jednu šolju paradajz pirea uz malo origana. Smanjite temperaturu na kojoj pržite piletinu i dodatno je tretirajte 10 do 15 minuta. Meso servirajte u tortilji sa kuhanim sočivom, sirom i ljutim sosom.

 

Oznake: #ishrana #ručak
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara