-

Sigurno su vam dosadile svakodnevnice, isti ukusi, isprobajte jedinstveni recept za pravi jesenji doručak.

U tiganju se toplota širi od sredine prema ivicama, pa su zato one uvijek malo hladnije od sredine. Iskoristite tu umjerenu temperaturu da ispržene sastojke održavate toplim dok se drugi još prže. Uvježbajte se pripremajući ovaj mesnati doručak, od kog ćete biti siti sve do ručka.

SASTOJCI:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 ljute pljeskavice (oko 120 grama)
  • 2 glavice bijelog luka, isjeckana
  • 1/2 šolje baby špinata
  • 1 paradajz, isječen
  • 2 velika jaja
  • hljeb sa kvascem, po želji

PRIPREMA

U velikom tiganju sa neprijanjajućom površinom srednje jako zagrijte ulje, pa ispržite pljeskavice dok ne postanu smeđe, oko 3 do 4 minute. Okrenite ih i stavite ih bliže ivici tiganja. Dodajte bijeli luk i ispržite ga da zamiriše, 30-ak sekundi. Umiješajte spanaći paradajz, posolite i zabiberite po ukusu. Pržite dok se špinat ne skupi, 2 do 3 minute. Pljeskavice izvadite na tanjir pa u tiganju razbijte jaja. Poklopite i ispecite ih na oko, 2-3 minute. Na svaku pljeskavicu stavite špinat pa pečeno jaje. Poslužite s hrskavo ispečenim hljebom.

NUTRITIVNA VRIJEDNOST (1 PORCIJA)

Kalorija: 728

Proteini: 53 grama

Ugljeni hidrati: 20 grama

Vlakna: 7 grama

Masti: 55 grama

Oznake: #doručak #petak
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara