Novo rukovodstvo JU Studentski centar s Tarikom Curićem na čelu je preporodio rad centra za dobrobit studenata -

Novo rukovodstvo Javne ustanove “Studentski centar” Sarajevo, u saradnji s Udruženjem studenata Studentskog centra realiziralo studentske zahtjeve koji su ispostavljani duži niz godina u proteklom periodu,  a koji se prije svega odnose na poboljšanje studentskog standarda.

Tokom ljeta 2017. godine vlastitim sredstvima renoviran je osmi sprat u studentskom domu Nedžarići koji će ispuniti sve standarde za odvijanje normalnog i nesmetanog studentskog života. Otvoren je i renovirani Caffe-bar u Studentskom domu Nedžarići, u kojem studenti mogu provoditi svoje slobodno vrijeme. Renovirani Restoran studentske ishrane te uspostavljanje maloteretnog dizala za potrebe kuhinje doma unaprijedit će higijenske i ostale uslove u sklopu segmenta ishrane, navodi se saopćenju iz Studentskog centra.

Studentski dom Nedžarići -

Novo rukovodstvo Studentskog centra je poseban akcenat stavilo na preduzimanje koraka za dobijanje bezbjedonosnih dokumenata, koje Ustanova ranije nije posjedovala, a odnose na procjenu ugroženosti od požara, zaštite od požara i plan evakuacije.

Javna ustanova “Studentski centar” Sarajevo planira izvršiti realizaciju projekta utopljavanje objekata Studentskog naselja Bjelave, koje će rezultirati velikim uštedema energenata. Pored toga planiramo i otvaranje stomatološke ordinacije za potrebe studenata – korisnika usluga tog centra.

Studentsko naselje Bjelave -

Također, Ustanova će zajedno sa studentima usluga Centra istrajati na ispunjenju najvažnijeg studentskog zahtjeva, uvođenje trećeg obroka - doručka,  o čemu je sačinjen Elaborat o opravdanosti uvođenja trećeg obroka (doručka) i drugog obroka nedjeljom za studente korisnike usluga domova JU Studentski centar. 

JU “Studentski centar” Sarajevo će i dalje nastojati promovirati pozitivne vrijednosti Studentskih domova, kao i prednosti stanovanja u jednoj takvoj ustanovi, te zajedno sa Univerzitetom u Sarajevu upotpuniti potrebe studenata za sticanje akademskog znanja, poručuju iz tog centra. 

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara