-

Tajni sastojak: Mikrotalasna pećnica. Da biste ispekli ukusne i hrskave kokice, umjesto da kupujete specijalizovane vrećice s kokicama za pečenje isključivo u mikrotalasnoj pećnici, birajte običan kukuruz kokičar.

Dvije do tri kašike kukuruza kokičara stavite u vatrostalnu posudu, prekrijte vrh posude tanjirom i pecite dvije do tri minute, dok ne dobijete željeni rezultat.

Kod ovog tipa pečenja ne morate koristiti nikakve masnoće, odnosno možete kontrolisati količinu ulja ili maslaca koji stavljate u popularnu grickalicu, pa će i krajnji rezultat biti bolji za vaše zdravlje.

Ako želite kokice oplemeniti dodatnim ukusima, na tanjir koji ste položili preko posude stavite komad maslaca i željene začine, pa sve zajedno otopite paralelno s pečenjem kokica.

Na kraju termičke obrade prelijte začinsku mešavinu u kokice i sve zajedno dobro promiješajte.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara