Trideseti izbor "100 najvećih u privredi BiH" bit će održan 20. septembra u Sarajevu i okupit će više od 300 vodećih bh. menadžera i vlasnika kompanija, te predstavnika diplomatskog kora, a u organizaciji Poslovnih novina d.o.o., koje ove godine obilježavaju 45. rođendan.

Tim povodom direktorica projekta "100 najvećih u BiH" i urednica specijalne publikacije "100 najvećih u BiH" Alena Ahmetspahić - Fočo izjavila je da će "na gala svečanosti koja će biti organizirana 20. septembra, povodom 30. izbora '100 najvećih u BiH' i 45. rođendana Poslovnih novina tradicionalno biti dodijeljena i priznanja najboljim kompanijama u BiH".

- To će biti i prilika da prezentiramo i poklonimo svim prisutnim redizajnirano kolekcionarsko izdanje Poslovnih novina - 100 najvećih u BiH, u kojem je rangirano gotovoo 800 kompanija, a koje je ujedno i presjek bh. privrede. Ove godine,  prvi put, objavit ćemo i top 500 kompanija u regionu. U ovoj specijalnoj publikaciji bit će predstavljene i brojne vodeće bh. kompanije koje su se ove godine našle u društvu uspješnih. Poslovne novine ove godine obilježavaju i svoj 45. rođendan, i s pravom možemo reći da je istorija modernog privrednog novinarstva u BiH započela izdavanjem Poslovnih novina, koje su 1972. godine bile nedjeljni stručni informativni list za privredna pitanja. Te godine objavile su i prvu monografiju privrede BiH. Nastavljajući dugogodišnju tradiciju poslovnog novinarstva, a u skladu s trendovima, u novembru ove godine, organizirat ćemo i konferenciju 'Pouzdanost 2017', na kojoj ćemo dodijeliti i priznanja kompanijama s natprosječnim pokazateljima poslovanja - kazala je Ahmetspahić - Fočo.

Ahmet Egrlić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, koja je suorganizator događaja, kazao je, između ostalog, da je ovo način da se građanima u BiH ukaže na to da postoje domaće kompanije koje bilježe odlične rezultate, te da je njihov kvalitet proizvoda i usluga prepoznat i priznat na svjetskom tržištu.

- S druge strane, ovo je jedan od načina da potencijalnim inostranim partnerima i investitorima pokažemo da ovdje mogu pronaći poslovne prilike - kaže Egrlić.

Marinko Tomić, generalni direktor kompanije EuroExpress brza pošta, koja je generalni sponzor projekta "100 najvećih u BiH", naglašava dugogodišnju uspješnu saradnju s Poslovnim novinama i pozitivne vibracije koje generira ova manifestacija, što su, između ostalog, razlozi da i ove godine podrže 30. izbor "100 najvećih u BiH".

Da ovaj jedinstveni projekat promovira transparentno poslovanje, te pruža relevantne pokazatelje generalnog stanja u bh. privredi, mišljenja je i Sanja Miovčić, izvršna direktorica Vijeća stranih investitora u BiH (FIC), koje je partner projekta.

- Ako znamo da kompanije koje su se našle na ovogodišnjim rang-listama 100 najvećih u BiH generišu 43 posto prihoda u BiH i ostvaruju 64 posto ukupnog izvoza iz BiH, te čine 26 posto ukupnog broja zaposlenih u BiH, onda se kompletna strategija privrednog razvoja treba raditi na matrici koju daje platforma '100 najvećih u privredi BiH' - kazao je Mirsad Jašarspahić, dopredsjednik Privredne komore FBiH, koja je i ove godine partner 30. izbora "100 najvećih u BiH".

Rangiranja i istraživanja za Poslovne novine, i ove godine, realizirao je specijalni partner LRC d.o.o. iz Sarajeva, a koja će biti objavljena na dan održavanja gala svečanosti 20. septembra. 

Trideseto redizajnirano specijalno izdanje "100 najvećih u BiH" i ove godine donosi pregled bh. privrednih kretanja, s rang-listama velikih, srednjih i malih kompanija po prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka u 2016. godini, kao i analize vodećih industrijskih grana sa top 20 kompanija u svakoj od njih. 

Veliki značaj Projektu "100 najvećih u BiH" kao i svake godine daju medijski sponzori, a ove godine to su: FENA, Federalni radio, Oslobođenje, Klix.ba, Capital.ba, OBN, FACETV, Hayat TV, Radio ZOS, Fokus.ba, Elta TV, Elta Kabel, Manager.ba, Biznis.info, Zenicablog i Student, saopćeno je iz Poslovnih novina.

Oznake:
Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara