-

Sa zakašnjenjem od sat vremana u odnosu na zakazani termin, danas je nastavljena 19. sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja je započela početkom ovog mjeseca. Po njenom završetku, tokom dana treba da počne i 20.

Program rada Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. je preostala tačka dnevnog reda devetnaeste, a za narednu sjednicu je, među ostalim aktima, po hitnom postupku predložen novi zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju a po skraćenom postupku zakon o izmjenama i dopunama Zakona o radu. Međutim, ta dva akta će po riječima predsjedavajuće Doma Lidije Bradare, biti povučena iz predloženog dnevnog reda, kako je dogovorio Kolegij Doma, kao i najavljene izmjene i dopune Zakona o izvršenju krivičnih sankcija u FBiH. 

Među tačkama koje ostaju su Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. godine, kao i Prijedlog zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Predloženi su i zakoni o administrativnom proglašavanju općina Cazin, Goražde i Livno gradovima.

U formi nacrta je zakon o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja, čiji je predlagač poslanik u Predstavničkom domu lsmet Osmanović, kao i program rada Doma naroda za 2017 . godinu.

Odluka o izdvajanju novca u Fond solidarnosti FBiH za 2017 . godinu, lzvještaj revizije učinka o temi: "Određene mjere iz Federalnog plana upravljanja otpadom nisu implementirane u zadatim rokovima", kao i izvještaj o radu  Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za 2016., također su najavljene tačke dnevnog reda.

Pred delegatima će biti i izvještaj o odobravanju izdvajanja novca iz Tekuće rezerve budžeta Federacije BiH za 2016. te izvještaj Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH za period 1.1. - 31.12.2016. godine.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara