-

 

Radončić dao punu podršku zajedničkim kandidatima za načelnike Edina Smajića i Sabahudinu Klisuri

· BiH će biti najveće gradilište u regionu

U prepunoj dvorani Hotela Reumal u Fojnici, predstavljena je kandidatska lista SBB-a za ovu općinu i zajednički kandidat SDA/SBB za načelnika Sabahudin Klisura.

- Foto: Arhiv

-

-

Kandidatsku listu SBB-a nosi Emir Sulejmanović dipl. kriminalista. Obraćajući se okupljenima on je rekao da su kandidati SBB-a iznimno uspješni pojedinci i da je veoma važno da Fojničani glasaju za listu SBB – Fahrudin Radončić. Kandidat za načelnika Sabahudin Klisura istakao je da će sve učiniti da Fojnica bude još razvijeniji grad, te da se napokon riješi snabdjevanje električnom energijom. Da će se to dogoditi garantuje i izgradnja nove trafostanice i dva dalekovoda snage 100 KW.  Time će ovaj najteži problem otići u zaborav, a Fojnica će nastaviti da razvija svoje turističke i druge kapacitete.

Nosilac liste SBB – Fahrudin Radončić za buduće Općinsko vijeće Fojnice je istakao da je SBB stranka koja je učinila BiH boljim, a da će svi novoizabrani vijećnici ispred SBB-a svojim entuzijazmom, idejama i konstruktivnim doprinosom u radu Općinskog vijeća pomoći da Fojnica bude mnogo uspješniji grad i mjesto u kojem će njegovi stanovnici živjeti bolje nego je to sada slučaj.

Na kraju skupa, okupljenima se obratio i Fahrudin Radončić. Praćen velikim aplauzom on je istakao da SBB u ove izbore ulazi pobjednički, jer su zajednički kandidati SDA i SBB-a za načelnike apsolutni favoriti u svojim općinama, a tako je i u Fojnici. Radončić je javno dao punu podršku, kako je rekao “budućem načelniku Fojnice Sabahudinu Klisuri” i dodao:

- Naša država je na evropskoj prekretnici. Zahvaljujući stabilizirajućoj ulozi SBB-a Evropska Unija je prihvatila našu aplikaciju za prijem i to jeste historijski korak za sve. To nebi bilo uopće moguće da SBB nije ušao u vlast i prekinuo političku agoniju koja je nastala ulaskom DF-a u istu. Mi smo donijeli mir, stabilnost i neviđeno bošnjačko jedinstvo a sada zajedno sa SDA hoćemo da donesemo i ekonomski razvoj. Od mnogih primjera spomenut ću samo jedan. Ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić pozvao je i azerbejdžanske kompanije sa iskustvom u područjima izgradnje a poznata kompanija “AzVirt” ponudila je da učestvuje u tenderima u vrijednosti od 1 milijardu eura, koja će biti financirana od kineskih i evropskih institucija.

Radončić je ponovo iznio tvrdnju da će BiH u naredne dvije godine postati najveće gradilište u regionu gdje će se graditi energetski i putni infrastrukturni objekti.

 

Pobjednička atmosfera u Vogošći

Na skupu u Vogošći također je vladala pobjednička atmosfera. U punoj dvorani Kino sale predstavljeni su kandidati SBB-a za općinske vijećnike i zajednički kandidat za načelnika Edin Smajić.

 

Nosilac liste SBB – Fahrudin Radončić Tarik Curić prof. sporta i tjelesnog odgoja istakao je da Vogošća mora da uđe u takozvani gradski krug Sarajeva i da je najveći problem saobraćajni kolaps do Sarajeva. Također, istaknuta je i važnost da glasači podrže SBB-ove kandidate za vijećnike i načelnika Smajića.

Obraćajući se pristunima zajednički kandidat za načelnika Edin Smajić je potencirao da se Vogošća snažno razvijala u posljednjih šest godina i da će on, kao dosadašnji načelnik, nastaviti da razvija svoju općinu i u narednom četverogdišnjem periodu. On je prisutne podsjetio na veliki broj građevinskih poduhvata koji su već završeni te pozvao kantonalnu vladu da što prije krene sa izgradnjom tunela između Sarajeva i Vogošće.

Inače, Edina Smajića i predsjednika SDA Vogošće Sedina Kahrinama članovi SBB-a su srdačno dočekali, a Kahriman je rekao da koalicija SDA – SBB nije samo velika koalicija već i pravi patriotski blok za koji ne postoji nerjesiv problem.

Fahrudin Radončić je obraćajući se u Općini Vogošća rekao “predsjednik Izetbegović i ja smo na prošlim izborima dobili izuzetno mnogo glasova i molim Vas da sada to budu glasovi za našeg zajedničkog načelnika.“

Na kraju skupa predsjednik SBB-a je još jednom pozvao sve prisutne da glasaju za kandidata Smajića i kandidatsku listu SBB-a, da podrže buduće vijećnike ove stranke i zaključio:

- Nećemo kao SBB dozvoliti da Vogošća bude slijepo crijevo između autoputa i centra Sarajeva. Mora se početi izgradnja Prve transverzale i Vogošća mora postati neodvojivi dio Sarajeva. Spremni smo da tražimo i smjene u kantonalnim strukturama vlasti ako se ne počnu radovi sa preciznim rokom njihovog završetka - rekao je predsjednik SBB-a praćen općom podrškom.

On je također podsjetio i na ogroman industrijski potencijal Vogošće koji se kantonalnom i federalnom pažnjom mora napokon efikasnije koristiti.

 Press centar SBB-a

Izvor: Informativa.ba, avaz.ba
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara