- Foto: Arhiv

Regulatorna komisija  za energiju u FBiH - FERK oduzela je ranije odobrenu dozvolu za rad i licencu za snabdijevanje električnom energijom kompaniji „KTG Zenica“, nakon što je u januaru ove godine imaocu dozvole upućena "opomena" prema kojoj su u ostavljenom roku trebali biti otklonjeni nedostaci u radu, koji su podrazumijevali dostavljanje izvještaja i informacija.

Nakon donošenja ovog rješenja  FERK-a sada dolazi u pitanje i planirana gradnja plinske termoelektrane-toplane, koja je trebala da osigura toplotu za daljinsko grijanje stanova u Zenici i proizvodnju električne energije.

Dozvola za rad i licenca za snabdijevanje električnom energijom kompaniji „KTG Zenica“ izdati su 23.decembra 2013.godine, sa petogodišnjim periodom važenja, od 12. marta 2014. do 11.marta 2019. godine.


U skladu sa Pravilnikom za izdavanje dozvola FERK-a dozvola za rad se oduzima "ukoliko imalac dozvole ne pruža ovoj agenciji zahtijevane informacije i podatke u periodu važenja dozvole za rad, neophodne za obavljanje poslova iz nadležnosti FERK-a, te ukoliko ne plati regulatornu naknadu".

S obzirom na to da je početkom januara FERK uputio "opomenu" kojom je zatražio izvještaje i informacije, a koji nisu dostavljeni, doneseno je rješenje koje je konačno i koje je stupilo na snagu sa danom donošenja.

Kompanija "KTG Zenica" protiv ovog rješenja, u skladu sa zakonom, može tužbom pokrenuti upravni spor kod Kantonalnog suda u Mostaru u roku  30 dana od dana prijema rješenja.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara