- Foto: Arhiv

Povodom 756. rođendana grada Bihaća danas je upriličena svečana sjednica Gradskog vijeća Bihać na kojoj su zaslužnim pojedincima i kolektivima uručena priznanja i nagrade.

Ovogodišnja svečana sjednica Vijeća bila je prilika da čelni ljudi Grada Bihaća sumiraju ostvarene rezultate u protekle tri godine, te se osvrnu na projekte i planove u 2016. godini.

- Grad Bihać je u bogatoj historiji imao  uspone i padove, ali uvijek je bio mjesto dobrog življenja i dobrih domaćina i protekle tri godine aktuelnog saziva Vijeća i gradonačelnika potvrda su toga da se Bihać otvara i biva mjesto dobrog življenja - rekao dopredsjedavajući Gradskog vijeća Enver Mustafić.

Čestitajući svim dobitnicima nagrada i priznanja Grada Bihaća, gradonačelnik Galijašević istakao je da danas svi zajednički obilježavaju Dan grada ponosni na urađeno u protekle tri godine.

- Bihać je danas grad u kojem se realizira 181 milion KM privatnih investicija, a vlastitih 44 miliona KM koje smo uložili u protekle tri godine učinile su ovaj grad ljepšim, naše obrazovne ustanove boljim, a naše sugrađane ponosne - kazao je gradonačelnik Galijašević.

Ovogodišnju titulu počasnog građanina grada Bihaća ponio je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA).

Titula mu je  dodijeljena za unapređenje vrijednosti demokratskog društva kroz čuvanje i jačanje evropske perspektive BiH, za promociju cjelovitosti, nezavisnosti i samostalnosti BiH na općeprihvaćenim demokratskim načelima savremenog svijeta kroz međunarodnu saradnju, jačanje međunacionalnih odnosa, te podsticanje tolerancije među ljudima.

Izetbegović je kazao da je ponosan na ovo priznanje jer je to dokaz da su Bišćani, prepoznali njegov rad i sve ono što čini i što je njegova i obaveza prema narodu i državi.

- Ovo veliko priznanje bit će mi podstrek da i dalje nastavim raditi u interesu svih naroda, svih građana i države BiH. Hvala gradonačelniku i Gradskom vijeću na ukazanom priznanju - kazao je Izetbegović.

Povodom obilježavanja Dana grada Bihaća gradonačelnik Emdžad Galijašević dodijelio je posebna priznanja Grada Bihaća prof. dr. Halilu Omanoviću, Safetu Harbinji, Sejadu Deliću i Ademu Bajrektareviću.

Pored titule počasnog građanina, Gradsko vijeće Bihaća dodijelilo je nagrade "Povelja 26.februar", "Plaketa branilaca-oslobodilaca Bihaća", zahvalnice, plakete i nagradu "Japodski konjanik".

Povelju "26 februar" dobili su Javna ustanova "Veterinarski zavod" Bihać i Javno preduzeće "Radiotelevizija Bihać".

Plaketu branilaca-oslobodilaca Bihaća dobili su Adnan Šečić, Šemsudin Hukić, Kasim Vojić, Mehmed Ćehajić, Zuhdija Lalić, Midhad Kurtović-Gavran, Osman Sulić, Husein Fileković-Musa, Josip Šantić, Jasmina Altić, Ivica Tomić, Rasim Dervišević, Asim Alibabić, Redžep Dizdarević, Safet Vojić i Bernard Vuković.

Plakete Grada Bihaća dobili su dr. sci. Zijah Burzić, Sakib Kurtović, Milka Malkić, Zijad Halilović, Čavkunović - BP  d.o.o. Bihać i Klub borilačkih sportova "Ljutoč".

Zahvalnicu Grada Bihaća dobili su Rasim Suljić, Esad Budimlić, Rasim Islamović, Dedo Sušić, Dževad Majstorović, Šahzija Đulkić, Josip Majstorović, Hasan Vojić i Udruženje branilaca "Hasin Vrh".

Nagradu Grada Bihaća "Japodski konjanik" dobili su Ervin Galić, Ajla Vojić, Armin Balić i Elvedin Šiljdedić, saopćeno je danas iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara